Starea de urgență ar putea fi instituită până pe 30 mai: CNESP va putea introduce regim de carantină

Deputații urmează să se întrunească în ședință pentru a decide privind declararea stării de urgență în Moldova. Potrivit proiectului de hotărâre, se solicită declararea stării de urgență în perioada 1 aprilie - 30 mai. În perioada respectivă, CNESP va emite mai multe dispoziții în vederea punerii în executare a mai multor măsuri.

Foto:

„1. instituirea unui regim special de intrate și ieșire din țară

2. instituirea unui regim special de circulație pe teritoriul țării

3. introducerea regimului de carantină și luarea altor măsuri sanitaro-epidemiologice obligatorii

4.stabilirea unui regim special de lucru pentru toate entitățile”, sunt doar câteva dintre măsurile care vor putea fi luate de CNESP.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că ockdown-ului, dacă va fi instituit, va fi diferit de cel din anul trecut.

„Se fac multe speculații, dar vreau să precizez că lockdown în Moldova nu va fi. Suntem împotriva ca să fie blocate toate acțiunile economice ori să fie introduse restricții pentru cetățeni. Adică situația din martie, aprilie 2020, când totul a fost închis, când s-au închis frontierele, când oamenii trebuiau să stea acasă, așa situație nu va fi. Situația excepțională care va fi discutată îi va permite Guvernului să ia anumite decizii, care acum Legea nu le permite. De exemplu, dacă este nevoie urgentă de a procura vaccin”, a declarat Dodon într-un interviu pentru Sputnik.

Guvernul a propus ieri Parlamentului spre examinare proiectul privind instituirea stării de urgență în Moldova.



Pub