Șapte teste PCR Covid-19 falsificate, depistate de polițiști la frontieră

În patru puncte de trecere a frontierei au fost depistați 7 cetățeni moldoveni, care aveau teste Covid-19 falsificate și un conațional cu permis de conducere contrafăcut.

 

Foto:

Conform informațiilor, două din incidente, unde s-au ridicat 5 teste Covid-19 neveridice, au fost făcute  la ora 01:25,  PTF Palanca, pe sensul de ieșire din țară, documentele fiind eliberate de un laborator din Moldova ce erau deținute de două persoane un cetățean al Ucrainei și un conational.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră prin precizările imprecise a persoanelor au depistat contrafacerea testelor.

Ceva timp mai târziu, alte 3 persoane au fost identificate cu testele Covid-19 false. Și în acest caz, moldovenii nu au fost clari în declarații, iar actele ce le-ar fi asigurat intrarea în alte state și posibilitatea de a scăpa de autoizolare.

La fel în PTF Leușeni și PTF Sculeni, doi cetățeni moldoveni și-au falsificat testele PCR COVID-19, însă au fost depistați.

Succesiunea ilegalităților încheie un conational de 30 de ani la care s-a depistat în timpul controlului un permis de conducere moldovenesc fals.

Acesta a fost identificat  la PTF Cahul, printre pasagerii cursei Republica Moldova – Portugalia.

Fiind audiat conaționalul a precizat că fusese rugat să transmită actul posesorului când va ajunge la destinație.

Conform legii, pe numele persoanelor s-au întocmit procese penale  pe faptul comiterii a infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false, conform art.361 (al.1) CP al RM.

 


Pub