(doc) O nouă structură, creată în preturile din capitală: Ce reprezintă și care va fi rolul acesteia

În preturile din capitală va fi instituită o nouă structură, unde vor fi angajați agenți constatatori. Un proiect de decizie în acest sens a fost aprobat de consilierii municipali în cadrul ședinței de astăzi, 31 martie, a Consiliului Municipal Chișinău. Agenții constatatori vor avea competenţe de a verifica cum sunt respectate normele ce ţin de salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în Chişinău.

Foto: photos.casata.md
„Fiecare pretură va angaja câte 5 agenți constatatori, doar sectorul Botanica - 7, deoarece este cel mai mare din capitală”, explică primarul capitalei, Ion Ceban.

„De mult vorbeam că este necesară instituirea acestei funcții, asta pentru că am aprobat Regulamentul cu privire la salubrizare și menținerea curățeniei, dar nu aveam persoane competente în cadrul preturilor care ar monitoriza și întocmi procesele verbale în teren. Acum însă agenţii constatatori vor avea posibilitatea să monitorizeze fiecare sector separat, să acumuleze materiale şi să intervină prompt în cazul nerespectării sau admiterii ilegalităţilor de către persoanele fizice şi cele juridice din capitală și să întocmească procese verbale”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.



Pub