(video) Autoturism ticsit cu țigări și butelii cu pesticide în valoare de peste 400 mii lei, reținut la frontieră

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au depistat în zona de responsabilitate a SPF Larga un autoturism  cu 250 mii țigarete de contrabandă și 24 butelii cu pesticide. Documentați pentru trafic ilegal de bunuri în proporții mari sunt doi tineri moldoveni.

 

Foto:

În noaptea de 30 martie spre 31 martie an curent, polițiștii de frontieră au identificat doi cetățeni moldoveni ce transportau marfă  ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, dar și aveau pregătite cutii cu țigări care urmau să ajungă  în Ucraina.

Potrivit angajaţiilor  Secţiei echipe mobile şi ofițerii de investigaţii din cadrul Direcţiei regionale Nord au acționat în zona de competență, conform informațiilor operative astfel, din cercetările primare s-a constat că tinerii transportau illegal peste frontiera de stat mărfuri si produse de tutungerie printr-un mijloc de transport de model Nissan Terrano.

 

În cabina mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat 25 de cutii, în care erau aranjate 12 500 pachete de ţigări, cu timbru de acciz autohton, şi 24 butelii, cu volumul a câte 5 litri fiecare, pline cu pesticide de origine ucraineană. Lotul de bunuri valoarează de aproximativ 400 mii de lei.

Autovehiculul şi marfa  au fost depozitate  la SPF Larga pâna la precizarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.

Ca urmare cazul este documentat  de către angajații Direcției regionale NORD conform legilor, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și schemei infracționale privind traficul de țigări şi mărfuri de contrabandă.





Pub