Principală  —  IMPORTANTE   —   Un doctor, o asistentă medicală…

Un doctor, o asistentă medicală și un farmacist din R. Moldova au pierdut lupta cu noul tip de coronavirus

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut trei lucrători medicali din cauza COVID-19. Este vorba despre urologul Alexandru Grec, asistenta medicală Parascovia Tomșa și farmacistul Iurie Catana.

Iurie Catana în vârstă de 56 de ani a lucrat farmacist în cadrul Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Instituția medico-sanitară a anunțat despre decesul farmacistului miercuri, 31 martie:

„A activat în instituția noastră cu devotament și responsabilitate, participând la implementarea noului sistem informațional farmaceutic intern”.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:

Alexandru Grec în vârstă de 60 de ani a activat medic urolog în Secția Asistență Medicală Specializată de Ambulator din cadrul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pe 12 martie, Alexandru Grec a fost internat în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre decesul doctorului luni, 29 martie, iar în lista persoanelor decedate a MSMPS, medicul a fost inclus miercuri, 31 martie.

A murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 și Parascovia Tomșa, asistentă medicală, în vârstă de 56 de ani, care a lucrat la Asociația Medicală Teritorială Râșcani din mun. Chișinău.

Pe 23 martie, Parascovia Tomșa a fost internată în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Parascovia Tomșa este a 4 960 persoană decedată din cauza COVID-19, în R. Moldova, potrivit MSMPS.

Asociația Medicală Teritorială Râșcani a anunțat despre decesul asistentei medicale marți, 30 martie:

„A fost un om cu suflet mare, o bună colegă și un specialist dedicat profesiei, care a pierdut lupta cu nemilosul virus SARS-CoV 2″.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până pe 31 martie, au decedat 107 lucrători medicali din cauza COVID-19.