08:48:07 29.03.2024
Stiri

DOC // Ce prevede HOTĂRÂREA Parlamentului privind declararea „stării de urgență” pentru 60 de zile. Moldovenii NU vor mai putea părăsi în condițiile actuale teritoriul republicii, deoarece autoritățile vor institui un regim special de intrare/ieșire

Actualitate 31.03.2021 11:51 Vizualizări2214 Autor: Ziarul National
DOC // Ce prevede HOTĂRÂREA Parlamentului privind declararea „stării de urgență” pentru 60 de zile. Moldovenii NU vor mai putea părăsi în condițiile actuale teritoriul republicii, deoarece autoritățile vor institui un regim special de intrare/ieșire


Parlamentul, la cererea Guvernului interimar, va institui în R. Moldova starea de urgență pentru perioada 1 aprilie - 30 mai 2021. Decizia prevede instituirea unui regim special de intrare și ieșire din R. Moldova, dar și de circulație în interiorul republicii.

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că PSRM-Partidul „ȘOR” urmăresc să amâne desfășurarea alegerilor anticipate.

„Inițiativa nu menționează nicio restricție suplimentară și nicio măsură adițională de susținere a businessului sau a populației. Nota informativă nu oferă niciun argument de ce această stare de urgență este necesară și acolo nu există măcar o literă despre ce exact vrea să facă Guvernul în legătura cu pandemia și criza economică. Nimic - zero. Premierul Ciocoi face jocul majorității PSRM-Șor și participă la blocarea alegerilor anticipate. Asta e unica miză. Noi am spus și continuăm să considerăm că restricții adiționale pe un termen de două săptămâni - o lună trebuie introduse și ele trebuie să vină la pachet cu măsuri ample de susținere a businessului și a populației. Decizia Consiliului Suprem de Securitate prevedea vreo trei pagini de propuneri care urmau să fie examinate de Guvern. Ăștia n-au mișcat nici un deget și nici un neuron”, a comentat deputatul Dan Perciun.

De menționat că liderul socialiștilor, Igor Dodon, declara acum o săptămână că Guvernul interimar nu are dreptul să ceară Parlamentului instituirea stării de urgență, însă acum s-a răzgândit. Mai mult, Dodon nu a fost de acord cu instituirea stării de urgență pentru două săptămâni, așa cum a recomandat Consiliul Suprem de Securitate.

Totuși, după ce președintele Maia Sandu a solicitat Curții Constituționale să constate circumstanțele de dizolvare a actualului Parlament, Guvernul interimar Ciocoi, întrunit ieri în ședință, a solicitat instituirea stării de urgență pentru două luni.









Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md