00:10:16 29.03.2024
Stiri

Cum a comandat „Makena” un omor în închisoare și a scăpat nepedepsit: PCCOCS solicită instanței să condamne autoritatea criminală pentru comandarea acestui asasinat încă în anul 2008

Actualitate 31.03.2021 13:18 Vizualizări1325 Autor: Ziarul National
Cum a comandat „Makena” un omor în închisoare și a scăpat nepedepsit: PCCOCS solicită instanței să condamne autoritatea criminală pentru comandarea acestui asasinat încă în anul 2008


Ar fi pus la cale omorul unei autorități criminale care îi era rival, asasinat produs în incinta unei închisori în anul 2008, dar a scăpat de răspundere în acest caz.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată dosarul de învinuire a liderului organizaţiei criminale „Makena” pentru comandarea și organizarea asasinării unei autorități criminale rivale.

Potrivit procurorilor, omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar.

În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei. Ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele faptei infracționale. „Makena” le promisese executorilor privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică în cadrul organizaţiei criminale conduse de el.

Potrivit PCCOCS, această cauză penală a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale conduse de „Makena.”

Acuzatorii spun că drept motiv al crimei a servit dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de inculpat în coraport cu alte organizaţii criminale, precum şi să tăinuiască alte infracțiuni similare.

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de două sau mai multe persoane cu deosebită cruzime, „Makena” riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

În prezent, acesta se află în detenție pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor.

Anterior, procurorii i-au trimis în judecată și pe cei cinci executori ai crimei investigate, care au fost condamnați la câte 13 ani de închisoare.

Amintim că recent au avut loc percheziții ample în mai multe închisori din R. Moldova, iar șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor și șeful pușcăriei de la Cricova au fost reținuți, fiind bănuiți de abuz de serviciu în favoarea unei organizații criminale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md