(video) Mai extrem în off-road decât Subaru Outback poate fi doar noul Outback Wilderness

Acum câteva ore noul Subaru Outback a fost lansat în Europa, însă în SUA, acolo unde există deja de ceva vreme, a fost prezentat într-o nouă versiune – Wilderness (sălbăticie). Aceasta este în mod clar mai bună pentru off-road şi este orientată pentru cei care îşi doresc ceva mai mult decât un simplu cross break.

Caracteristici cheie:

  • Principala caracteristică a versiunii Wilderness este suspensia modificată. Au fost instalate arcuri și amortizoare noi cu o cursă lungă (cu inspiraţie din cele de pe maşinile de raliu), ecartamentele sunt cu 5 mm mai late, iar garda la sol a fost mărită de la 220 la 241.3 mm. Unghiul de atac ajunge acum la 20 de grade, cel de rampă la 21.2 grade, iar unghiul de degajare este de 23.6 grade (la un Outback standard sunt de 18.6, 19.4 şi 21.7 grade).
  • Sub maşină s-au montat panouri suplimentare de protecţie, iar roţile sunt formate acum din jante noi de 17 inci cu finisaj negru mat în anvelope all-terrain Yokohama Geolandar. O anvelopă standard de dimensiuni mari este depozitată sub podeaua portbagajului.
  • Modelul este echipat cu un motor turbo boxer de 2.4 litri (264 CP la 5.600 rpm şi 376 Nm la 2.000 rpm) și un variator Lineartronic care imită opt trepte de viteză, ce pot fi schimbate şi manual prin padelele din spatele volanului. Capacitatea de tractare recomandată îi este de până la 1.6 tone.
  • A fost montat un diferențial spate revizuit cu un raport de transmisie final de 4,44:1, iar cutia de viteze a fost modificată pentru a se obține un raport de transmisie final echivalent la roțile din față. Această combinație sporește cuplul disponibil la roți, ceea ce are ca rezultat o capacitate superioară de a urca în pante cu o declivitate de până la 40% şi care au o suprafață de pietriș. Adăugarea unui senzor de presiune îmbunătățește precizia controlului la viteze mici. 
  • Sistemul X-MODE cu funcție dublă standard include moduri Snow/Dirt și Deep Snow/Mud. Exclusiv pentru Outback Wilderness, o nouă funcție avansată pentru X-MODE permite vehiculului să treacă automat de la conducerea cu viteză redusă la viteze de peste 40 km/h fără întreruperea puterii sau a performanței.
  • În plus față de capacitatea sporită de off-road, mai oferă standard sistemele Active Torque Vectoring și Vehicle Dynamics Control, pe lângă un Front View Monitor, LED Rear Gate Light şi un hayon acţionat electric cu funcţie hands-free.
  • Din punct de vedere estetic, modelul are noi bare de protecţie, o grilă frontală hexagonală reproiectată, aplicaţii mai generoase pe arcurile roţilor, o placă de protecție frontală, proiectoare LED anti ceață cu design hexagonal unic și un autocolant pe capotă într-un finisaj negru mat care serveşte şi drept protecţie împotriva reflexiilor luminii soarelui. Trimul geamurilor și ecusoanele exterioare au un finisaj negru, iar ecusoanele noi Subaru Wilderness sunt inscripționate pe portierele față și pe hayon.
  • Accente contrastante într-un finisaj din cupru anodizat pot fi văzute pe punctele de ancorare a cârligelor de remorcare și pe railings-uri. Outback Wilderness folosește, de asemenea, un sistem de bare transversale fixe mai utilitare pe acoperiş, cu o limită de sarcină statică excepțională de 318 kg, permițând aventurierilor să folosească în siguranță un cort pe acoperiș pe traseu. Șinele de acoperiș de tip scară adaugă flexibilitate pentru a se potrivi unei varietăți mai largi de accesorii.
  • Culoarea exclusivă pentru exterior este Geyser Blue. La interior, scaunele sunt înfășurate în material hidrofug Subaru StarTex, care include logoul Subaru Wilderness în relief în tetiere. Cusăturile contrastante sunt în nuanţa cuprului. Căptușeala folosește o culoare mai închisă, iar finisajul Gunmetal Grey înlocuiește aplicaţiile standard cromate. Pedalele din aluminiu periat oferă, de asemenea, un aspect sportiv. Covoraşele standard pentru ori condiţii meteo afișează, de asemenea, sigla Subaru Wilderness. În zona de încărcare, spătarul scaunului din spate este învelit într-un material impermeabil, iar o tavă de încărcare din spate rezistentă la apă protejează podeaua de încărcare.
  • Outback Wilderness este livrat standard cu sistemul STARLINK Multimedia Plus de 11.6 inci, care oferă comenzi tactile directe pentru setările multimedia, HVAC, X-MODE și ale vehiculului. Sistemul multimedia suportă Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, telefonie hands-free și audio streaming, radio AM/FM stereo, afişare de imagini de pe o cameră video retrovizoare, radio digital SiriusXM All Access Radio (abonament gratuit pentru 4 luni) și SiriusXM Travel Link (abonament gratuit pentru 3 ani), HD Radio și actualizări OTA.
  • Sistemul multimedia cu navigaţie este disponibil ca parte a unui pachet de opțiuni, care include, de asemenea, o trapă acţionată electric și un sistem de frânare automată la deplasarea în marşariei. Exclusiv pentru Outback Wilderness, afișajul X-MODE dispune de un nou indicator roll-angle pentru a ajuta șoferul să navigheze pe teren off-road.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/