fbpx

Și Suedia amână relaxarea restricţiilor, din cauza valului trei al epidemiei. Care este noul termen anunțat

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până cel puţin la data de 3 mai, din cauza severității valului trei al pandemiei, a anunțat miercuri premierul Stefan Lofven. El nu a anunțat totuși măsuri suplimentare, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Situaţia este serioasă. Răspândirea infecţiei este la un nivel ridicat”, a declarat Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Agenţia de Sănătate a cerut marţi guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal. Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe ţări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor, deşi a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricţii asupra adunărilor publice şi activităţilor sociale.

Suedia a raportat miercuri 8441 de cazuri noi de infectare şi 35 de decese. Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

„Primim informaţii despre o situaţie tensionată în sistemul de sănătate. În multe regiuni, infectarea creşte dramatic”, a spus directorul general al Agenţiei de Sănătate, Johan Carlson.

Suedia, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19, o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine, dar mai scăzută decât în majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown, notează Reuters.

Și președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri seara extinderea măsurilor de carantină până în data de 2 mai și închiderea școlilor timp de trei săptămâni, pe întreg teritoriul țării, invocând îngrijorările provocate de cel de-al treilea val al pandemiei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button