/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Decizia de a institui stare de urgență ar putea fi contestată de PAS. Marian: „Analizăm toate opțiunile”

missing
31 martie 2021, ora 20:03

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o reacție după ce Parlamentul a instituit în această seară stare de urgență pentru 60 de zile, adică din 1 aprilie până în data de 30 mai. Potrivit acestuia, formațiunea politică pe care o reprezintă analizează toate opțiunile legale de a contesta decizia, considerată „abuzivă”. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marian subliniază că starea de urgență a fost instituită cu scopul amânării anticipatelor.

„Așadar, premieră mondială – primul „lockdown” fake, a cărui singur scop este amânarea anticipatelor”, a scris deputatul PAS.

Radu Marian a făcut și o cronologie a evenimentelor politice de până la instituirea stării de urgență.

„13 martie. Maia Sandu și Consiliul Suprem de Securitate propun instituirea stării de urgență pe 2 săptămâni, restricții adiționale și compensarea populației afectate. Dodon și PSRM se opun vehement și spun că situația nu e așa de gravă. 25 martie. A doua candidatură la Prim-ministru a lui Igor Grosu, nu este susținută. Se creează toate circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului – două încercări de numire a prim-ministrului au eșuat în 45 de zile și au trecut 3 luni de la demisia Prim-ministrului.”, a specificat Marian.

Deputatul PAS a subliniat că marți, 30 martie, când cu o zi înainte de instituirea stării de urgență, a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, „nici Ciocoi, nici Greceanîi, nici deputații din majoritatea parlamentară nu au zis nimic despre necesitatea introducerii stări die urgență”.

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus. Decizia a fost aprobată acum câteva clipe în Parlament cu votul a 52 de deputați. Nu este însă clar e reguli vor trebui respectate în această perioadă de timp. Asta deși deputații care s-au opus instituirii stării de urgență au cerut premierului Aureliu Ciocoi să facă lumină în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram