/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Limbaj de deputat: Socialistul Bolea, expresii injurioase de la tribuna Parlamentului

missing
31 martie 2021, ora 21:54

În timp ce prezenta raportul privind instituirea stării de urgență, deputatul socialist, Vasile Bolea, a folosit expresii injurioase, în adresa unor deputați. S-a întâmplat chiar la tribuna centrală a Parlamentului, fapt pentru care deputatul PAS, Lilian Carp, a cerut speakerului să aplice sancțiuni.

Deputatul socialist a folosit această expresie în timp ce răspundea la comentariul lui Sergiu Litvinenco. Parlamentarul PAS l-a acuzat că a propus instituirea stării de urgență pentru a împiedica desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, care ar aduce un scor mic pentru socialiști. Pentru că expresia a provocat critici în tribune, în discuții s-a implicat președinta Parlamentului.

Iar deputatul Lilian Carp i-a propus președintei Parlamentului să-l sancționeze pe Bolea pentru un limbaj indecent, în condițiile în care există un regulament care stipulează acest lucru.

Scena ce s-a produs astăzi, în plenul Parlamentului, nu este prima de acest gen. Doar câteva zile mai devreme, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a folosit o injurie în timp ce susținea un briefing la Parlament, moment care a fost discutat a doua zi la ședința Legislativului.

Tot în această Legislatură, acum trei luni, în timp ce dezbăteau proiectul legii bugetului, deputații s-au bătut chiar în prezidiu, s-au udat cu apă și au stricat două microfoane. De altfel, și deputații din legislaturile anterioare s-au remarcat cu scene desprinse parcă din ringurile de box. Cum ar fi ședința legislativă din noiembrie, 2012, când deputatul comunist, Iurie Muntean, a încercat să-l lovească în plină figură pe deputatul PLDM, Alexandru Cimbriciuc, din cauză că l-ar fi înjurat.

Și dacă în acest caz, Marian Lupu, care era președintele Parlamentului, le-a cerut deputaților să liniștească, apoi un an mai târziu, chiar el s-a luat la bătaie cu deputatul comunist, Mark Tkaciuc. De altfel, Marian Lupu, cunoscut pentru pasiunea sa față de lectură și pentru discursurile sale, a oferit mai multe scene și expresii indecente, tot în plenul Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram