Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputat PAS: „Se pare că…

Deputat PAS: „Se pare că această stare de urgență e doar pentru a încerca să se evite dizolvarea Parlamentului”

Se pare că această stare de urgență e doar pentru a încerca să se evite dizolvarea Parlamentului”, a scris pe Facebook, deputatul Fracțiunii PAS Sergiu Litvinenco, după ce Guvernul a decis să propună Parlamentului declararea stării de urgenţă în R. Moldova.

LITVINENCO: Frica de oameni îi face neadecvați. Cineva tare ”se mai joacă cu focul”.

Stare de urgență, dar fără termen, fără a indica resticțiile, fără compensații pentru cei față de care se aplică acestea, fără măsuri epidemiologice sau alte lucruri obligatorii care trebuie să le conțină o astfel de propunere”.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

„Vă propun spre examinare proiectul hotărârii de Guvern, privind adresarea către Parlamentul R. Moldova cu propunerea de instituire a stării de urgență. Proiectul a fost elaborat pe baza raportului Comisiei pentru Situații Excepționale, recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate, dar și discuțiilor din societate”, a declarat ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

„Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Consider că este absolut necesar ca acest subiect să fie examinat la modul serios de Parlamentul R. Moldova și politicienii să își asume o parte din responsabilitate în gestionarea crizei pademice din R. Moldova, oferind Guvernului în demisie pârghii suplimentare pentru gestionarea pandemiei”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Parlamentul se întrunește în ședință plenară miercuri, 31 martie, la ora 14:00. Ordinea de zi nu a fost făcută publică deocamdată. Ar putea fi examinată propunerea Guvernului, privind insituirea stării de urgență în R. Moldova, având în vedere că potrivit regulamentului Parlamentului, ședințele plenare nu au loc miercuri, dar joi și vineri.