O nouă promisiune îndeplinită de echipa lui Ilan Șor. Comuna Ivancea a fost complet iluminată

Comuna Ivancea, care face parte din unul dintre cele mai cunoscute trasee turistice din Republica Moldova, a devenit mai atractivă și mai sigură odată cu finalizarea proiectului privind iluminatul stradal în satul Brănești, din componența acestei comune. Recent, au ieșit din beznă și satele Furceni și Ivancea, în urma contribuției echipei lui Ilan Șor din raionul Orhei, care și-a îndeplinit angajamentul de a aduce lumină pe străzi, astfel încât cei peste 5 000 de locuitori ai comunei Ivancea să nu se mai teamă noaptea să meargă pe ulițe.

Foto:

La Brănești a fost montată o rețea de cablu electric de nouă kilometri și au fost instalate circa 290 de corpuri de iluminat de tip LED. La festivitatea de inaugurare a sistemului de iluminat public la Brănești au participat localnici, autorități locale și raionale, deputați ai Partidului „Șor” și ai Platformei „Pentru Moldova”. 

„Ne bucurăm că avem iluminare stradală. Nu am avut lumină pe străzi de mulți ani”, a spus o pensionară.   

„Mulțumim echipei lui Ilan Șor pentru acesta, dar și pentru alte proiecte care ne fac viața mai ușoară și mai sigură”, a afirmat un localnic.

„Mai ales pentru copii și bătrâni e foarte bine. Până acum era complicat. Fără lanternă nu ieșeam în drum”, susține o femeie din Brănești.

Deputatul Ilan Șor le-a spus localnicilor că implementarea proiectului privind iluminarea stradală este un succes comun. 


„Proiectul privind iluminatul stradal a fost unul dintre principalele noastre promisiuni. Realizăm acest proiect pas cu pas în satele țării. Suntem foarte aproape de ziua când toate localitățile din raionul Orhei vor avea străzi iluminate. Am promis și mă voi ține de cuvânt – raionul Orhei va fi cel mai luminos din Moldova, cel mai curat, cel mai modern”, a declarat Ilan Șor.

La rândul său, primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor, ales din partea Partidului „Șor”, a spus că toate proiectele care se implementează în comună vor permite ca  Ivancea să devină una dintre cele mai prospere localități din țară.  

„Cele trei sate din comuna Ivancea vor fi cele mai frumoase din Moldova, pentru că avem o susținere enormă. Oamenii din Brănești sunt deschiși și harnici, așa că împreună vom face foarte multe lucruri interesante. Mulțumesc Consiliului Raional, lui Ilan Șor și echipei sale pentru implicare”, a afirmat primarul.

Prezent la eveniment, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a spus că echipa lui Ilan Șor asigură schimbări fără precedent în raion.

„Alături de Peresecina și Susleni, comuna Ivancea e una dintre cele mai importante localități din raion. Ceea ce reușește să facă echipa lui Ilan Șor în raionul Orhei nu s-a mai făcut nicăieri vreodată în alte părți ale țării”, a spus Dinu Țurcanu. 

„În 2015, orașul Orhei a început, de asemenea, cu iluminatul stradal, proiectul nostru de suflet, și vedeți deja câte alte transformări s-au făcut. Și dvs. sunteți la începutul acestor schimbări”, a spus Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei.

Vicepreședintele Partidului „Șor”, deputatul Marina Tauber, a menționat că odată cu finalizarea proiectului de la Brănești, încă o comună din raionul Orhei se bucură de iluminat stradal.

„Este proiectul nostru ambițios și important pentru localitățile rurale. Peste o sută de localități din raionul Orhei din țară sunt iluminate de Ilan Șor și echipa noastră, chiar dacă pandemia ne-a stopat pe jumătate de an proiectul. Vom construi un raion de vis”, a menționat Marina Tauber.

Locuitorii satului Brănești au fost felicitați și de către deputați ai Platformei „Pentru Moldova”.

Anul trecut, Partidul „Șor” s-a angajat să realizeze peste o sută de proiecte de iluminat stradal în localitățile rurale din țară. Multe dintre localitățile din raionul Orhei au fost deja iluminate. În paralel, formațiunea a derulat și alte câteva proiecte de infrastructură în peste o sută de sate.



Pub