Partidul Șor îi răspunde Platformei DA: Nu învie morții politici, domnule Năstase. Sesizarea este sortită eșecului din start

Partidul Șor califică sesizarea la CC depusă de Platforma DA drept un „atac concertat, prin care se încearcă împedicarea partidului de a participa la alegeri”. Potrivit acestora, solicitarea făcută la CC nu are nicio logică și niciun temei legal.

Foto:
„Oponenții noștri sunt deranjați de faptul că, în pofida criticilor și denigrărilor constante, ne bucurăm de popularitate în rândul alegătorilor, iar toate sondajele ne plasează pe locul trei la capitolul încredere în societate.

Este o absurditate juridică de dimensiuni uriașe. Nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca un partid politic să fie scos în afara legii, în baza unor insinuări și supoziții, fără să existe probe concludente care să-l încrimineze și fără o decizie definitivă a instanței de judecată.

Este o acțiune abuzivă, care încalcă flagrant dreptul oamenilor la asociere, dreptul la alegere și libertatea de opinie și atentează la principiul reprezentativității și pluripartitismului.

După ce a ajuns un nimeni în politica moldovenească, Andrei Năstase caută prin orice mijloace posibile și imposibile să-și reabiliteze imaginea publică. Și, așa cum le stau bine politicienilor ratați, a decis să se ia de Partidul „ȘOR”. Această solicitare către Curtea Constituțională nu are nicio logică juridică și niciun temei legal. De aceea, este sortită eșecului din start.
Înțelegem frustrarea acestui măscărici isteric. E clar că nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în următorul Parlament și se agăța de orice aberație pentru a ieși în evidență.

Nu învie morții politici, domnule Năstase. Ți-ai pus cruce demult pe cariera ta politică și orice încercare de a mai salva ceva din imaginea ta este nulă. Ți-ai distrus partidul într-un mod magistral, fiind folosit, după care aruncat ca o pereche de pantofi vechi de către toți partenerii tăi politici. Nu te mai crede nimeni. N-ai nicio șansă.
Luați-i cineva diploma de jurist a lui Plângău pentru că profanează această meserie și insultă într-un mod vulgar întreaga breaslă”, se arată într-un comunicat emis de aceștia.

Platforma DA a anunțat astăzi că va depune o sesizare la Curtea Constituțională pe subiectul exercitării controlului de constituționalitate în privința Partidului Politic Șor. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Platformei DA, Andrei Năstase, precum și deputații formațiunii Stela Macari și Dinu Plîngău. 


Pub