Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ Declarațiile președintei R. Moldova,…

LIVE Declarațiile președintei R. Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate

„Am discutat despre asigurarea securității alimentare a statului. Discutăm cu instituțiile statului de ceva timp despre riscurile care există, în contextul secetei de anul trecut, riscurile la adresa securității alimentare, în special atunci când este vorba despre grâu și produsele de panificație. Ne îngrijorăm de prețurile, care cresc și ne îngrijorează situația, în special a cetățenilor cu venituri mici. Anumite instituții nu și-au îndeplinit obligațiunile. Să se introducă o interdicție temporară la exportul grânelor. Va fi făcută o anchetă prin care agenția a decis să vândă o parte din grâu, cu încălcarea legislației”, a declarat președinta R.Moldova, Maia Sandu.

„Al doilea subiect ține de droguri, de contrabanda cu droguri și vânzarea ilicită. Nu există un raport destul de cuprinzător, nu există estimări despre cât de mare este acest fenomen”, a mai menționat Maia Sandu.

„Al treila subiect pe care l-am discutat ține de delapidarea patrimoniului R. Moldova. Am formulat mai multe recomandări. Am cerut de la toate instituțiile care au în subordine obiecte în Ucraina să vină cu detalii”.

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit marți, 30 martie, în ședință, la Președinție. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au fost gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului R. Moldova, dar și contracararea contrabandei și a traficului ilicit de droguri.