Principală  —  IMPORTANTE   —   Parlamentul se întrunește miercuri în…

Parlamentul se întrunește miercuri în ședință plenară. Ar putea fi examinată propunerea Guvernului, privind instituirea stării de urgență în R. Moldova

sursa foto: parlament.md

Parlamentul se întrunește în ședință plenară miercuri, 31 martie, la ora 14:00. Ordinea de zi nu a fost făcută publică deocamdată. Ar putea fi examinată propunerea Guvernului, privind insituirea stării de urgență în R. Moldova, având în vedere că potrivit regulamentului Parlamentului, ședințele plenare nu au loc miercuri, dar joi și vineri.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

„Vă propun spre examinare proiectul hotărârii de Guvern, privind adresarea către Parlamentul R. Moldova cu propunerea de instituire a stării de urgență. Proiectul a fost elaborat pe baza raportului Comisiei Situații Excepționale, recomandărilor Consiliului Suprem de Securitate, dar și discuțiilor din societate”, a declarat ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

„Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Consider că este absolut necesar ca acest subiect să fie examinat la modul serios de Parlamentul R. Moldova și politicienii să își asume o parte din responsabilitate în gestionarea crizei pademice din R. Moldova, oferind Guvernului în demisie pârghii suplimentare pentru gestionarea pandemiei”, a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.