Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

30 Mar. 2021 / 21:55

Interdicţie la exportul grâului până pe 12 aprilie

Republica Moldova are interdicţie la exportul de grâne din rezerva de stat până pe 12 aprilie curent. O decizie în acest sens a fost luată unanim de Cabinetul de miniştri acum puţin timp. Decizia vine după ce astăzi preşedinta Maia Sandu a recomandat guvernului să introducă o interdicţie temporară la exportul de grâu.

„Având în vedere recomandările CSS, se interzice până în data de 12 aprilie curent, inclusiv, exportul din Republica Moldova a grâului din rezervele de stat”, a declarat în cadrul şedinţei Executivului ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

Hotărârea intră în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial. 

Menţionăm că astăzi, după şedinţa CSS, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a recomandat guvernului să introducă o interdicţie temporară la exportul de grâu. Asta după ce în spaţiul public au apărut informaţii că Agenţia de Rezerve Materiale a decis să vândă o parte din grâul care urma să fie înnoit. De asemenea, Sandu a spus că urmează să se ia măsuri pentru a nu permite creşterea preţurilor la pâine.

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate. Potrivit fostului premierului Ion Chicu, acest lucru ar afecta relaţiile cu FMI, în timp ce deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandr Slusari a afirmat că „situaţia cu stocurile de grâu din ţară este mai gravă decât s-a aşteptat.

Comentarii