12:02:53 24.04.2024
Stiri

Cazul adolescentei BĂTUTE și UMILITE la Ciocana: Trei fete de câte 14 ani, date pe mâna judecătorilor, iar în cazul altor două vor răspunde părinții

Actualitate 30.03.2021 10:22 Vizualizări1903 Autor: Ziarul National
Cazul adolescentei BĂTUTE și UMILITE la Ciocana: Trei fete de câte 14 ani, date pe mâna judecătorilor, iar în cazul altor două vor răspunde părinții Realitatea


Imaginile video în care cinci fete loveau fără milă și umileau o adolescentă de 16 ani în sectorul Ciocana al Chișinăului au îngrozit opinia publică, după ce au circulat pe rețelele de socializare la începutul lunii februarie curent.

Procurorii anunță că trei tinere cu vârstele de 14 ani vor compărea pe banca acuzaților pentru huliganism și riscă amenzi usturătoare, dar și închisoare de până la cinci ani, iar în cazul celorlalte făptașe de 12 și, respectiv, 13 ani vor fi amendați părinții.

Cazul a avut loc în seara zilei de 5 februarie curent, în spatele unui centru comercial din sectorul Ciocana, când cinci fete au bătut o adolescentă cu pumnii și picioarele, inclusiv peste față, și au impus-o să le pupe mâinile. Ulterior, imaginile video cu bătaia au fost postate pe o rețea de socializare chiar de către una dintre agresoare. „Imaginile video cu respectivele acțiuni se deosebesc printr-un cinism și obrăznicie deosebită”, spun procurorii.

Oficiul Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău a anunțat astăzi că a expediat în judecată cauza penală în privința a trei dintre tinere, care au atins vârsta de 14 ani.

Cât despre celelalte două fete, de 12 și, respectiv, 13 ani, urmărirea penală a fost încetată, din motiv că nu au atins vârsta pentru tragere la răspundere penală. În schimb, părinții acestora urmează a fi amendați pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului. Totodată, procurorii au sesizat și Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Ciocana, pentru stabilirea unei măsurile destinate copiilor cu comportament deviant în cazul acestor două copile.

Potrivit legislației, huliganismul săvârșit de două sau mai multe persoane se pedepsește cu amendă de până la 67 500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani, iar neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului se sancționează cu amendă de cel mult 900 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md