16:57:35 28.03.2024
Stiri

Kremlinul „speră să nu fie nevoit” să interzică Facebook, Twitter sau Youtube în Rusia

Actualitate 30.03.2021 13:44 Vizualizări997 Autor: Ziarul National
Kremlinul „speră să nu fie nevoit” să interzică Facebook, Twitter sau Youtube în Rusia Profimedia Images


Kremlinul „speră să nu trebuiască să interzică” Facebook, Twitter sau YouTube, rețele sociale cu care autoritățile ruse sunt în acest moment în conflict, din cauza modului în care sunt moderate conţinuturile, în special politice, a anunţat un înalt responsabil rus, informează Agerpres.

„Aş vrea să sper că nu va trebui să ajungem acolo şi că se vor găsi soluţii pentru a rezolva conflictul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru publicaţia Argumentî i Faktî. „Nimeni nu vrea o interzicere totală (a reţelelor sociale), ar fi lipsit de sens să se pledeze în favoarea acestui lucru. Însă noi trebuie să obligăm aceste companii să respecte regulile noastre”, a continuat el.

Un prim „foc de avertisment” a fost tras la începutul lui martie, prin frânarea funcţionării în Rusia a platformei Twitter, pe care autorităţile ruse o acuză cu nu a suprimat conţinuturile „ilegale”.

Moscova i-a acordat platformei Twitter o lună pentru a se conforma, sub pedeapsa blocării complete, şi mai mulţi responsabili au perceput aceasta ca o atenţionare inclusiv la adresa Facebook şi YouTube, care ar putea fi următoarele pe listă. Autorităţile ruse au denunţat în special difuzarea de conţinuturi de susţinere pentru opozantul Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare după ce a fost otrăvit cu Noviciok în luna august 2020.

Dmitri Peskov a estimat că „niciun stat care se respectă nu ar lăsa o companie să-i impună condiţiile sale”.

Twitter este acuzat de Moscova în special că nu a suprimat conţinuturile incitante ale minorilor la suicid, cele care conţin pornografie infantilă sau informaţii cu privire la utilizarea drogurilor.

Platforma americană a respins acuzaţiile ruse, declarându-se „foarte îngrijorată de tentativele de a bloca şi a strangula conversaţia publică online”. Responsabilii ruşi şi preşedintele Vladimir Putin au denunţat de mai multe ori în ultimele luni „samavolnicia” marilor reţele sociale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md