00:15:01 25.04.2024
Stiri

Ilan Șor îi RĂSPUNDE lui Andrei Năstase, după ce ultimul a cerut CC să declare neconstituțional Partidul „ȘOR”: „Nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în Parlament și se agăța de orice aberație”

Actualitate 30.03.2021 14:04 Vizualizări1090 Autor: Ziarul National
Ilan Șor îi RĂSPUNDE lui Andrei Năstase, după ce ultimul a cerut CC să declare neconstituțional Partidul „ȘOR”: „Nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în Parlament și se agăța de orice aberație”


„Asistăm la un atac concertat, prin care se încearcă împiedicarea Partidului „ȘOR” de a participa la alegeri. Oponenții noștri sunt deranjați de faptul că, în pofida criticilor și denigrărilor, ne bucurăm de popularitate în rândul alegătorilor, iar toate sondajele ne plasează pe locul trei la capitolul încredere în societate”, se arată într-o declarație a formațiunii lui Ilan Șor, după ce Platforma „Demnitate și Adevăr”, în frunte cu Andrei Năstase, a contestat astăzi constituționalitatea Partidului „ȘOR”.

Potrivit lui Șor, sesizarea depusă de Platforma „DA” la Curtea Constituțională „este o absurditate juridică de dimensiuni uriașe”.

Citește și: Platforma „DA” solicită INTERZICEREA Partidului „ȘOR” și a depus o sesizare la Curtea Constituțională

„Nicăieri în lume nu s-a mai văzut ca un partid politic să fie scos în afara legii, în baza unor insinuări și supoziții, fără să existe probe concludente care să-l încrimineze și fără o decizie definitivă a instanței de judecată. Este o acțiune abuzivă, care încalcă flagrant dreptul oamenilor la asociere, dreptul la alegere și libertatea de opinie și atentează la principiul reprezentativității și pluripartitismului”, se arată în declarația formațiunii.

Ilan Șor consideră că prin astfel de acțiuni Andrei Năstase ar încerca să revină în prim-planul politicii din R. Moldova.

„După ce a ajuns un nimeni în politica moldovenească, Andrei Năstase caută prin orice mijloace posibile și imposibile să-și reabiliteze imaginea publică. Și, așa cum le stau bine politicienilor ratați, a decis să se ia de Partidul „ȘOR”. Această solicitare către CC nu are nicio logică juridică și niciun temei legal. De aceea, este sortită eșecului din start. E clar că nu poate trece peste umilința de a vedea că toate sondajele nu-i dau nicio șansă de a accede în următorul Parlament și se agăța de orice aberație pentru a ieși în evidență. Nu învie morții politici, domnule Năstase. Ți-ai pus cruce demult pe cariera politică și orice încercare de a mai salva ceva din imaginea ta este nulă”, a menționat Șor.

De asemenea, formațiunea a avut un mesaj și pentru deputatul Dinu Plîngău, autorul sesizării la CC: „Luați-i cineva diploma de jurist a lui Plîngău, pentru că profanează această meserie și insultă într-un mod vulgar întreaga breaslă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md