07:21:53 25.04.2024
Stiri

Deputatul care s-a vaccinat ÎNAINTEA medicilor împotriva COVID: „Mă aflam la evidență”

Actualitate 30.03.2021 17:44 Vizualizări859 Autor: Ziarul National
Deputatul care s-a vaccinat ÎNAINTEA medicilor împotriva COVID: „Mă aflam la evidență”


Deputatuldemocrat Ion Leucă, dar și mai mulți consilieri din raionul Glodeni și funcționari apropiați democraților s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccin Pfizer. Vaccinul, destinat cadrelor medicale, a fost administrat la Glodeni, la baștina democratului Ion Leucă, scrie sinteza.org, care face referire la listele persoanelor vaccinate la Centrul de Sănătate Publică din Glodeni.

Deputatul Ion Leucă a confirmat pe pagina sa de Facebook că s-a vaccinat în mod prioritar, spunând că „a fost invitat”.

CITIȚI și O comisie specială va investiga toate cazurile în care funcționari publici din R. Moldova au sărit peste rând și s-au VACCINAT împotriva COVID-19: „Este regretabil că există suspiciuni de încălcare a mersului normal al campaniei de vaccinare”

„Fiind persoană cu comorbidități pentru care infecția Covid prezintă un risc sporit a formelor grave și a deceseului, mă aflam la evidență la instituția medicală teritorială pentru imunizare în mod prioritar. Din câte înțeleg existau doze de vaccin disponibile, care puteau fi pierdute dacă nu erau utilizate urgent și am fost invitat să mă vaccinez”, a spus Ion Leucă.

Deputatul a mai precizat că nu a avut o preferință pentru un vaccin anume, doarece „toate corespund standardelor”.

Menționăm că în R. Moldova se desfășoară în prezent prima etapă a campaniei de vaccinare, care presupune imunizarea angajaților din sistemul medical și beneficiarelor centrelor de plasament.

„Este regretabil acest fapt că există suspiciuni de încălcare a mersului normal al campaniei de vaccinare și noi trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și maximă atenție să fie vaccinate în primul rând persoanele care sunt în grupul de risc. În cadrul Comitetului național de coordonare a vaccinării a fost creată o comisie care va analiza cazurile de suspiciune privind încălcarea campaniei de vaccinare, iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va lua o decizie”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Ninel Revenco, președinta Comitetului nominalizat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md