Miniștrii lui Dodon sunt împotriva restricțiilor la exportul de grâne. Doar premierul interimar a votat pentru

by D M
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a propus în ședința de marți a Guvernului interzicerea exportului de grâu până pe data de 15 aprilie. Propunerea a venit în urma deciziei aprobate în cadrul Consiliului Suprem de Securitate. Cabinetul de miniștri nu a susținut, însă, inițiativa. Doar premierul interimar a votat pentru interzicerea exportului de grâu, iar, ulterior, ședința Executivului a fost întreruptă, pentru ca ministrii să poată dezbate acest subiect înafara ședinței, iar ulterior să se întrunească din nou în ședință pentru a anunța decizia finală.

Ministrul interimar al Agriculturii, Ion Perju, a declarat că țara noastră are destule rezerve de grâu și că nu ar fi nevoie de interzicerea exportului. 

„Din totalul de 600 de mii de tone care s-au produs anul trecut, începând de la întâi iulie până în prezent, la 30 martie, au fost exportate în jur de 107 mii de tone.Țara are nevoie pentru asigurarea securității alimentare a țării în jur de 300-350 de mii de tone. Nu este riscul de lipsă de grâu alimentar în țară, probabil că serviciul Suprem de Securitate (n.r. Consiliul Suprem de Securitate) operează cu alte date, eu nu am fost astăzi la această ședință”, a declarat Ion Perju. 

„Reiese într-adevăr că nu există pericol real la adresa securității alimentare, însa vedem că există un fenomen ciudat pe piața internă din Republica Moldova, care duce la majorarea continuă a prețului la kilogramul de grâu sau kilogramul de făină”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi. 

În replică, șeful de la Agricultură a menționat că aceste informații sunt vehiculate de anumiți „diletanți din teritoriu”.

Vedeți în video de mai jos momentul dezbaterilor pe acest subiect.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.