Președinta Maia Sandu a cerut guvernului să introducă o interdicție temporară pentru exportul grânelor

grau-1280×720

În urma ședinței Consiliul Suprem de Securitate (CSS), președinta Maia Sandu a anunțat că a cerut guvernului să introducă o interdicție temporară la exportul grânelor.

„Am văzut cu toții în spațiul public mai multe discuții despre o anumită tranzacție efectuată de Agenția Rezerve Materiale în aceste săptămâni, atunci când din rezerva de stat au fost vândute grâne și aceste grâne ajung la export. Chiar dacă am discutat ca acest proces de reîmprospătare să fie folosit pentru a crește oferta de grâu aici, pe piața internă, și, respectiv, pentru a nu permite creșterea prețurilor. Pentru că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum am discutat, pentru că anumite instituții ale statului în aceste săptămâni nu s-au ținut de cuvânt și nu și-au îndeplinit obligațiile, ci dimpotrivă, am recomandat Guvernului azi în cadrul CSS să se introducă o interdicție temporară la exportul grânelor”, a declarat șefa statului într-o conferință de presă. În acest sens, Maia Sandu a mai declarat că urmează să fie pornită o anchetă a acestui proces.

Amintim că, ieri noaptea, la portul Giurgiulești au fost blocate mai multe camioane cu cereale, care urmau a fi exportate din rezerva de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente