Consiliul Superior al Magistraturii a amânat concursul privind alegerea președintelui Curții Supreme de Justiție

Anticoruptie.md
30/03/2021

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat examinarea subiectului privind concursul pentru alegerea președintelui Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți a CSM, iar argumentul invocat este faptul că acest concurs nu poate fi desfășurat în format online.

„Eu sunt participant la acest concurs și consider că nu poate fi desfășurat online”, a declarat membrul CSM, Petru Moraru.

Pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție luptă cinci magistrați. Este vorba despre Anatolie Țurcan, Victor Micu, Liliana Catan, Petru Moraru și Ion Guzun. Citiți aici detalii despre cariera și dosarele de rezonanță ale judecătorilor.

Membrii CSM au prelungit termenul de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție, dar și termenul de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, întrucât la aceste competiții s-au înregistrat câte un singur participant.

Concursurile pentru funcții de judecător la Curtea de Apel Chișinău, la CSJ, dar și pentru funcții de conducere la Curțile de Apel din țară au fost, de asemenea, amânate.

Anticoruptie.md
30/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii