/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Municipalitatea va procura două troleibuze articulate de la o companie din Italia

missing
30 martie 2021, ora 22:50

Regia Transport Electric (RTEC) se va suplini cu două troleibuze noi articulate. Municipalitatea va achiziționa cele două unități de transport moderne de la o companie din Italia. Despre aceasta a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Prețul unei unități este de 50 mii euro, initial prețul fiind de peste 700.000 euro. Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova. Astfel expertiza a arătat că mijloacele de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, cu propulsie autonomă şi caroserie cu protecție corozivă”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul menționează că şi consumul de energie electrică a acest troleibuze este preponderent mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă la moment pe străzile din Chişinău.

„Necesitatea procurării unităţilor de transport pentru municipiul Chişinău este una stringentă ţinând cont că starea actuală a troleibuzelor, inclusiv articulate, din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric” este una precară. În prezent, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv 18 articulate. Mai mult, 6 unități articulate de model ZiU și IuMZ au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de 25-26 ani, respectiv sunt învechite şi prezintă pericol pentru călători. Doar în ultima perioadă la Chişinău au fost aduse 25 de troleibuze din Riga şi 15 din Belarus, iar la moment, în atelierul de reparaţii al RTEC sunt asamblate alte 20 de troleibuze care vor ieşi curând pe străzile Capitalei”, a punctat Ceban.

Sursa: Facebook/ Ion Ceban

Sursa: Facebook/ Ion Ceban

Sursa: Facebook/ Ion Ceban

Sursa: Facebook/ Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram