‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriADMA dă startul implementării Creditului Japonez

ADMA dă startul implementării Creditului Japonez

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu luna martie 2021, fermierii pot depune cererile pentru a beneficia de finanțare în cadrul proiectului „Modernizarea mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova” (MAME), implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA).

18,6 milioane de dolari pentru mașini și echipamente agricole

„Valoarea totală a creditului acordat este de 18,6 milioane de dolari, dintre care 6 milioane de dolari vor fi direcționați pentru achiziționarea tehnicii japoneze: tractoare și motostivuitoare, iar 12,6 milioane de dolari constituie resurse ce urmează a fi alocate în baza ofertelor fermierilor obținute de la dealerii locali”, a menționat într-un interviu oferit pentru Agrobiznes Maxim Popov, directorul executiv ADMA.

Concomitent cu lansarea apelului de finanțare, ADMA realizează un studiu al pieței pentru a obține date statistice ce țin de previziunile investiționale ale fermierilor autohtoni.

Formularul privind previziunile investiționale va fi disponibil până la sfârșitul lunii aprilie pe site-ul adma.gov.md, iar în baza acestuia vor fi elaborate condițiile de participare la tender.

Condiții de finanțare în cadrul proiectului

  • Dobândă – 0%;
  •  Set minim de documente;
  • Aprobarea dosarului în termen restrâns.

Beneficiari potențiali sunt toate întreprinderi micro, mici și medii din Republica Moldova, indiferent de forma juridică de organizare (ÎI, SRL, SA, cooperative sau organizații necomerciale).

Mai mult, sunt eligibile spre finanțare și întreprinderile nou înființate și companii fără istoric de creditare (care nu au solicitat niciodată un credit).

Avansul inițial constituie 50%, iar în următorii doi ani sunt achitate a câte 25% din valoarea creditului.

‹ adv ›

Setul clasic de documente este autorizat pe parcursul unei zile, asigurând echitate și transparență maximă la acordarea suportului.

„Ținând cont de faptul că toate sectoarele tind spre digitalizarea proceselor, în cadrul agenției vom implementa un sistem IT care va permite depunerea dosarelor și aprobarea finanțărilor online. Datorită soluției AgroInvest Monitoring, dosarele vor putea fi nu doar depuse online, ci și analizarea, procesarea, autorizarea, monitorizarea plăților vor putea fi realizate de la distanță”.

Facilități pentru femeile și tinerii implicați în agricultură

Pentru afaceri gestionate de tineri(<36 ani) și femei, ADMA oferă oportunități și mai avantajoase de finanțare:

  •  Avansul inițial constituie 25%;
  •  Peste 1 an: 25%;
  • Peste 2 ani: 25%;
  •  Peste 3 ani: 25%.

„Invităm fermierii să completeze formularul și să aplice, vor fi analizate toate cererile de finanțare depuse, asigurând transparență și obiectivitate maximă”, a conchis Maxim Popov.

Pe site-ul ADMA puteți depune setul de documente online, fără a vă deplasa la sediul agenției. Pentru mai multe detalii, accesați adma.gov.md.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›