image
Sursa foto: jurnal.md

Chișinăuienii care se confruntă cu situații dificile legate de Covid-19 pot solicita asistență la o linie verde: 0800 00080

Persoanele care se confruntă cu situații dificile, cauzate de epidemia de Covid-19, pot solicita asistență la numărul de telefon: 0800 00080. Anunțul este făcut de primăria capitalei.

Linia verde a Direcției generale asistență socială și sănătate, a fost activată pentru a eficientiza comunicarea în situația de criză pandemică și acordarea suportului informaţional populaţiei din municipiul Chişinău privind asistența medicală în cazurile suspecte sau confirmate de COVID-19.

Informații în acest sens au fost oferite în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către Boris Gîlcă, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate.

În context, primarul Ion Ceban, a precizat că este important ca cetățenii să poată comunica cu specialiștii pentru a primi răspunsuri la întrebări, în situaţia în care şi medicii de familie activează în regim de alertă în această perioadă şi fizic nu reuşesc să răspundă la telefon.

„Este important ca medicii de familie să informeze pacienții cu forme ușoare de coronavirus, care se tratează la domiciliu, cum să acceseze sistemul municipal de monitorizare (Registrul COVID-19 Chișinău -  Platforma JIRA) pentru a comunica prin intermediul acestei aplicații despre simptomele pe care le au în fiecare zi. Informaţia este sistematizată, iar în caz că survin schimbări în starea de sănătate, medicul de familie revine cu un apel către pacient", a menționat Ion Ceban. 

Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemilogică sporită cu infecția COVID-19, cu o creștere extinsă a numărului de îmbolnăviri, incidența fiind înaltă cu prezența cazurilor grave și foarte grave de infectări prin SARS-CoV-2.

În prezent, în spitalele municipale sunt internați 1324 de pacienți confirmați COVID-19, dintre care, 60 de pacienți în stare foarte gravă, 652 de pacienți în stare gravă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: