image
Sursa foto: jurnal.md

Batrâncea, după consultări la Președinție: „Am reiterat că avem un candidat la funcția de premier, nu vom accepta presiuni”

Președintele Maia Sandu a continuat azi consultările cu PSRM. După Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Șor, la Președinție a fost PSRM. „Am reiterat că în Parlament există o majoritate și avem un candidat la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc”, a declarat după consultări deputatul Vlad Batrâncea.

„Totodată am reiterat că soluția pentru criza sanitară și social-economică poate fi găsită printr-un dialog între Parlament și Președinție. Nu vom accepta presiuni, poziții unilaterale. Rolul președintelui e să asigure dialogul între instituțiile statului și să susțină candidatul propus de Parlament”, a declarat Vlad Batrâncea.

Acesta a mai adăugat că a reiterat în cadrul consultărilor că anticipatele în RM pot avea loc doar după stabilizarea situației pandemice și învestirea unui Guvern „capabil să administreze crizele din RM”. Amintim că azi la președinție au fost și reprezentanții Partidului Șor. „I-am confirmat președintelui că în Parlament există o majoritate parlamentară care a înaintat un candidat la funcția de premier. Considerăm că țara nu poate supraviețui fără un Guvern cu toate atribuțiile”, a declarat după consultări și Denis Ulanov, care în prezent este cercetat în libertate pentru implicare în frauda bancară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: