image
Sursa foto: Getty Images

Cluburile mari "au fugit" când au auzit cât costă Haaland. Unul singur a rămas "pe poziţii" şi forţează marea lovitură

Erling Haaland (20 de ani) este o ţintă pentru majoritatea cluburilor mari din Europa, iar Borussia Dortmund ştie asta.

Tocmai de aceea, gruparea germană i-a stabilit golgheterului norvegian un preţ de 180 de milioane de euro pentru un transfer în această vară.

Borussia Dortmund vrea să-l "blindeze" pe Haaland, în condiţiile în care în vara lui 2022 va intra în vigoare o clauză conform căreia atacantul poate pleca pentru "doar" 75 de milioane de euro.

ESPN scrie că grupările de TOP din Europa "au fugit" când au auzit ce preţ i-a stabilit Dortmund lui Haaland pentru un transfer în această vară. Adică exact ceea ce şi-a dorit clubul german, de care vârful mai este legat prin contract până în 2024.

Chelsea credea că poate da lovitura la finalul acestui sezon, cu un nou transfer de top, dar ESPN anunţă că londonezii au renunţat la ideea achiziţionării lui Haaland, după ce au aflat ce preţ are. Manchester United tocmai a anunţat că are probleme financiare, din cauza pandemiei de coronavirus, iar o astfel de sumă este imposibil de plătit. Chiar managerul Ole Gunnar Solskjaer a afirmat că "trebuie să fim realişti atunci când vorbim de transferuri".

Noul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, era nerăbdător să-l aducă pe Haaland la club, dar cum gruparea de pe Camp Nou are şi ea un deficit financiar important, o asemenea mutare se încadrează mai degrabă la capitolul fantezie.

Sursa citată menţionează că şi în aceste condiţii un club rămâne optimist că poate obţine semnătura lui Erling Haaland: Manchester City.

Gigantul englez caută un înlocuitor de top pentru Kun Aguero, care va pleca, cel mai probabil, în această vară, liber de contract.

Haaland este văzut de Guardiola înlocuitorul perfect, iar "Cetăţenii" vor da asaltul final pentru transfer la finalul acestui sezon. Preţul de 180 de milioane de euro, stabilit de Borussia Dortmund, nu îi sperie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: