image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Reacția lui Dodon după ce Maia Sandu a sesizat CC pentru dizolvarea Parlamentului: „Alegerile anticipate sunt periculoase”

Liderul PSRM Igor Dodon critică dur decizia președintelui Maia Sandu de a sesiza Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele constituționale de dizolvare a Parlamentului.

„Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate. În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil”, a declarat Dodon.

Acesta a adăugat că PSRM va prezenta Curții Constituționale toate argumentele constituționale „pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale”.

„Socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile”, a mai spus Igor Dodon.

Noutăţile partenerilor

comentarii: