image
Sursa foto: captură video

Tensiuni la Portul Giurgiulești; Mai multe persoane au blocat traseul: „Se fură grâul țării” // VIDEO

Momente tensionante la Portul Giurgiulești. Mai multe persoane au blocat câteva camioane care ar transporta grâu din rezerva de stat.

Președintele partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, spune că în jur de o sută de persoane au răspuns la îndemnul formațiunii. „Se fură grâul țării”, spun oamenii.

La fața locului sunt mai mult echipaje de poliție, dar și comisarul-șef de Cahul. Acestea le-a spus oamenilor că au dreptul să protesteze, dar le-a cerut să deblocheze traseul. Deocamdată, oamenii refuză să elibereze drumul.

Precizăm că sâmbătă, reprezentanții partidului au mers la depozitul de grâu din localitatea Gura Camencii, Florești, în urma unor sesizări primite de la oamenii din această localitate, precum că grâul din rezerva de stat este vândut cu 4 lei și 50 de bani/kg și este transportat cu camioanele spre portul Giurgiulești.

Democrația Acasă a solicitat autorităților să intervină și a solicitat crearea unei comisii parlamentare de anchetă.

În aceeași zi Agenția Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a emis o reacție în care a anunțat că de fapt a recurs la „împrospătarea grâului alimentar din rezervele materiale de stat”.

Președintele Maia Sandu a solicitat Guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: