A fost lansată linia verde de asistență medicală Covid-19 din Chișinău. La ce număr pot suna locuitorii

Linia verde de asistență medicală Covid-19 din Chișinău a fost lansată astăzi. Locuitorii din capitală care vor avea nevoie de suport informațional în contextul pandemiei pot suna la 08000080, apelul fiind gratuit. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei de astăzi.

Foto:

„De astăzi, va fi activată linia verde a asistenței medicale Covid-19. Numărul de telefon este 08000080. Apelul este gratuit. Programul de lucru este luni-vineri, între orele 8:00 și 17:00. Am convenit că urmează să identificăm soluții după ora 17:00 astfel ca apelurile să poată fi preluate 24/24, șapte zile din săptămână.

Coordonatorul nominalizat este Mihai Darie. Directorii asociației medicale teritoriale au delegat personal medical pentru operarea la linia verde. Reiterez, este foarte important ca oamenii să poată comunica cu specialiștii pentru a avea răspunsuri la toate întrebările. Nu trebuie să preluăm mesaje din rețelele de socializare pentru a le trimite directorilor de spitale ca să avem un răspuns”, a declarat primarul Ion Ceban.

Șeful adjunct de la Direcția Municipală Sănătate, Boris Gîlca, a menționat că situația epidemiologică rămâne a fi gravă, iar cel mai probabil astăzi, mun. Chișinău, va depăși pragul de 100 mii cazuri de Covid-19.

„Situația rămâne gravă, aveam cea mai mare incidență. Ultima săptămâna a fost cea mai gravă și tragică. La ziua de astăzi, sunt 99 de mii cazuri confirmate, astăzi probabil trecem peste 100 mii. Spitalele rămân pline, cu greu fac față presiunii, dar datorită spațiilor suplimentare, avem încă paturi, dar sunt spitalizați cei care au nevoie de tratament în spital. În continuare în Chișinău se tratează și pacienți din republică”, a declarat Gîlca.


Pub