(video) PSRM, după consultările la Președinție: „Maia Sandu trebuie să asigure dialog între instituțiile statului și să accepte un candidat la funcția de prim-minsitru înaintat de Parlament”

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a declarat că i-a amintit Maiei Sandu că rolul șefului statului este de a asigura dalog între instituțiile statului și a îndemnat-o să accepte un candidat la funcția de prim-ministru, înaintat de Parlament.

Foto: UNIMEDIA

„Am participat la consultări. Am reiterat că în Parlamentul R. Moldova există o majoritate parlamentară, care au înaintat un candidat la funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc, persoană pregătită din punct de vedere profesionist. Am reiterat că soluțiile pot fi găsite într-un dialog și de comun acord între Parlament și Președinție. Am spus că nu vom accepta poziții unilaterate. Rolul șefului statului este de a asigura dalog între instituțiile statului și să susțină un candidat înaintat de Parlament. Nu am primit informații suplimentare, de la doamna președintă, referitor la ce urmează să întreprindă. Poziția noastră a fost foarte clară, alegerile anticipate urmează să aibă loc doar după stabilizarea situației pandemice, social-economice, cu un Guvern capabil să administreze lucrurile în țarăConsiderăm că, consultările care au avut loc în trecut au fost mimate”, a declarat Vlad Batrîncea.



Amintim că astăzi Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova”, după declarațiile cu Maia Sandu, au declarat că i-au reamintit președintei că în Parlament există o majoritate parlamentară care are un candidat înaintat la funcția de prim-ministru.

Maia Sandu a avut astăzi consultări cu deputații PSRM, dar și cu cei din platforma Pentru Moldova și Partidul Șor, după ce vineri, 26 martie, aceștia nu au mers la discuții, menționând că au o agendă încărcată din cauza ședinței Parlamentului. La consultările de săptămâna trecută au participat doar deputații din Pro Moldova, PD, PAS și Platforma DA. Majoritatea au pledat pentru un Guvern ce va gestiona criza pandemică, sugerându-i președintei să amâne ideea alegerilor anticipate.


Pub