(video) Ultima oră! Maia Sandu a decis: Sesizez Curtea Constituțională să constate circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului

Șefa statului, Maia Sandu, consideră că există circumstanțe legale pentru a dizolva actualul Parlament. „Acest Parlament a eșuat în tentativele de desemnare a unui Guvern și au trecut 45 de zile de la demisia Guvernului Chicu. Consider, ca și mulți experți, că există toate circumstanțele legale pentru dizolvarea acestuia”, a declarat Sandu.

Foto: UNIMEDIA

„În aceste condiții, în Parlament există grupări care continuă să adopte legi împotriva cetățenilor, protejează schemele de corupție. Au furat și au slăbit instituțiile statului, iar acum ne cer să le mai dăm timp, dar oamenii nu mai au acest timp. Oamenii au nevoie de un Parlament responsabil, care să sprijine un Guvern stabil și competent.

Au crescut prețurile la benzină și motorină, bani pentru vaccinuri nu au fost prevăzuți.

Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră.

Am decis să sesizez astăzi Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului”, a declarat Maia Sandu.

Urmărește aici declarațiile:



Maia Sandu a avut astăzi consultări cu deputații PSRM, dar și cu cei din platforma Pentru Moldova și Partidul Șor, după ce vineri, 26 martie, aceștia nu au mers la discuții, menționând că au o agendă încărcată din cauza ședinței Parlamentului. La consultările de săptămâna trecută au participat doar deputații din Pro Moldova, PD, PAS și Platforma DA. Majoritatea au pledat pentru un Guvern ce va gestiona criza pandemică, sugerându-i președintei să amâne ideea alegerilor anticipate.


Pub