Ceban solicită remedieri pe unele străzi din capitală: „Dacă situaţia va continua, pretorii vor răspunde și chiar vor suporta cheltuielile”

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca lucrările la proiectele realizate anul trecut în capitală să fie remediate, de altfel vor fi penalizați responsabilii. Ceban susține că dacă situația va continua, pretorii vor răspunde și vor suporta cheltuielile. Mai mult, antreprenorii care admit repetat greșeli vor fi incluși într-o „listă neagră” și nu vor mai putea participa la proiectele inițiate de Primăria.

Foto:

„Dacă situaţia va continua, atunci pretorii vor răspunde și chiar vor suporta cheltuielile, deoarece ei sunt responsabili de ceea ce se întâmplă în sectoarele lor. Sunt stabilite termene clare de realizare a lucrărilor şi vrem ca acestea să fie respectate de agenţii economici care au efectuat lucrările. Pentru aceste lucrări au fost achitaţi bani din buget de aceea cer calitate şi garanţi

Totodată vom întocmi o ,,listă neagră” a acelor antreprenori care repetat au admis greșeli, iar aceşti antreprenori să nu mai poată participa la proiectele iniţiate de Primăria Chişinău. Noi şi în acest an vom realiza multe proiecte interesante şi utile pentru chişinăuieni”, a declarat Ceban.

Ce ține de strada Albișoara Ceban spun că sunt anumite neconformități pe o porțiune de câțiva zeci de metri din cei circa 4 km de stradă, în special în zona podului din str. M. Viteazul.

„Aceste neconformități vor fi remediate de către antreprenorul responsabil de reparația drumului. Tot pe Albişoara urmează să fie reabilitate căile de acces în curţile de blocuri, spaţiile verzi şi trotuarele. În context am solicitat să se intervină la nivel legislativ în ceea ce ţine de majorarea termenului de garanţie a lucrărilor de schimbare a straturilor de asfalt pe străzile din capitală. Consider că un an de zile garanţie pentru o stradă reparată recent, atât cât este în prezent, este puţin, iar în final tot municipalitatea are de suferit”, a mai adăugat Ceban.

Totodată, ţinând cont că municipalitatea a investit în suburbii doar anul trecut circa 100 mil. lei, Ceban a solicitat ca la începerea fiecărui proiect să fie plasate inscripții despre bugetul fiecăruia.

„La fel, să se pună anunțuri pe şantierele unde sunt iniţiate lucrări, pentru ca oamenii să cunoască ce se întâmplă și ce lucrări au loc. La fel, la fiecare obiect atunci când vor începe lucrări de reabilitare, inclusiv pe străzile care au început sau intră în reparație vor fi instalate camere de supraveghere video, la fel ca pe teritoriul Stației de epurare a apelor uzate din capitală. În acest fel vom monitoriza mersul lucrărilor şi calitatea efectuării acestora”, a conchis primarul.


Pub