Ministerul Sănătății a demarat o anchetă după ce mai mulți funcționari publici s-ar fi vaccinat cu Pfizer, în taină

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare. Decizia vine după ce în spațiu public au apărut informații despre faptul că unii funcționari publici s-au vaccinat cu dozele care trebuia să fie administratele lucrătorilor medicali din mai multe Centre de Sănătate.

Foto:

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate. Totodată, MSMPS a instituit o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în Planul național de imunizare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează importanța respectării Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. În acest sens, au fost organizate instruiri atât pentru managerii instituțiilor medicale, cât și pentru personalul antrenat în procesul de vaccinare”, susțin reprezentanții Ministerului.

Ieri, consiliera pe domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunța că a primit mai multe mesaje de la medici care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns rândul după ce au fost vaccinate cu totul alte persoane. Mai exact, totul s-ar fi întâmplat la Centrele de vaccinare din Edineț, Ungheni și Chișinău.

Primele doze da Pfizer au ajuns în Moldova pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX. Ministerul Sănătății a început procesul de vaccinare cu acest vaccin pe 23 martie, fiind semnată și o dispoziție privind distribuirea a 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est. Cu aceste doze urmau să fie vaccinați împotriva Covid-19, lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare


Pub