Partidul Șor și Platforma „Pentru Moldova” despre decizia Maiei Sandu: „Este una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii”

Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au luat act de anunțul președintei Maia Sandu privind inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului și consideră că „decizia este una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii, o decizie dictată de propriile orgolii și mai puțin de interesele actuale ale țării și cetățenilor”. Aceștia spun că Sandu că „nu a abandonat discursul electoral și este în continuare partizanul unui singur partid politic”.

Foto:

„Constatăm, cu regret, că doamna Maia Sandu nu a abandonat discursul electoral, este în continuare partizanul unui singur partid politic, iar jocul pe care îl face de câteva luni a adus țara pe malul prăpastiei. Criza politică a blocat buna funcționare a verigilor puterii, în special învestirea unui guvern cu mandat deplin. Maia Sandu a insistat asupra candidaturilor unor premieri pe care nici propriul partid nu-i susține. Acest comportament aduce grave atingeri statului Republica Moldova. Este cinic să faci asemenea jocuri egoiste pe timp de pandemie, când zeci de oameni mor zilnic din cauza Covid-19.

Considerăm că președintele Maia Sandu a tras nejustificat de timp, a mimat consultările cu fracțiunile parlamentare și a reprezentat exclusiv interesele PAS, formațiune care a propulsat-o în funcția de președinte.

Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” reiterează că în Parlamentul Republicii Moldova există o majoritate parlamentară, care a desemnat un candidat pentru funcția de prim-ministru. Considerăm că Înalta Curte trebuie să analizeze situația și contextul pandemic și al crizei în care ne aflăm, cel mai important e să aplice corect norma constituțională.

Considerăm, în continuare, că Republica Moldova trebuie să aibă un Guvern funcțional, iar partidele politice din Parlament să stabilească, la masa de negocieri, o foaie clară de parcurs pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, după ce se va îmbunătăți situația pandemică și vor fi rezolvate alte probleme prioritare pentru țară, dar nu în favoarea unor partide”, se arată într-un comunicat emis de aceștia.

Președinta țării, Maia Sandu, a continuat astăzi consultările cu PSRM și deputații din Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova, după ce aceștia nu s-au prezentat vineri la discuții. Ulterior, Sandu a declarat într-un briefing de presă că a sesizat Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.


Pub