Reacția Platformei DA la decizia Maiei Sandu de a sesiza CC

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că dacă Curtea Constituțională va da aviz pozitiv solicitării Maiei Sandu, în 5-6 luni nu vom avea Guvern și va continua ping-pongul între Igor Dodon și Maia Sandu. În opinia deputatului, calea Platformei DA, privind învestirea unui guvern anticriză, ar fi fost una mai corectă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la TV8. 

Foto:

„Pozitia noastră este arhicunoscută. Am fost vineri la consultări, știam foarte bine care este poziția Maiei Sandu, această poziție din start a fost luată, că mergem spre anticipate, și nu a fost nicio clipă încercare pe bune să fie învestit un guvern. Pe când noi din decembrie spuneam că e nevoie de un guvern anticriză și dacă mergeam pe acea cale, posibil ieșeam la aceiași termeni, dar calea noastră era mai corectă și poate noi acum am fi avut vaccin, nu am fi avut acest Guvern Ciocoi, această incompetență, lipsă de dorință să lucreze, probabil că ar fi fost altă situație, dar a fost aleasă altă cale și în următoarele 5-6 luni o să fie acest ping-pong. Țapul ispășitor este clar.

Depinde de decizia CC, dar dacă va fi confirmat, încă 5-6 luni nu vom avea Guvern și o să fie acest ping-pong între Igor Dodon și Maia Sandu, despre guvernul Ciocoi. Țara rămâne în incompetența acestui Guvern incompetent și o să fie o încercare de a spune că Maia Sandu răspunde de situația în țară, sau nu, Guvernul lui Dodon, dar păcat că toată această perioadă nu o să deblocăm asistența externă, criza pandemică o să fie gestionat ca acum și sub mai multe aspecte social, economic, anul 2020 este pierdut”, a declarat Slusari.

Președinta țării, Maia Sandu, a continuat astăzi consultările cu PSRM și deputații din Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova, după ce aceștia nu s-au prezentat vineri la discuții. Ulterior, Sandu a declarat într-un briefing de presă că a sesizat Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.


Pub