Cum comentează deputații din PAS, PD și Pro Moldova sesizarea depusă la CC de Maia Sandu

„Oamenii au înțeles și au simțit prea dur pe propria piele că nu se pot baza pe acest Parlament”. Astfel a comentat liderul fracțiunii parlamentare al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, decizia Maiei Sandu de a sesiza Curtea Constituțională în vederea constatării circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului. Pe de altă parte, deputatul PD, Alexandru Jîzdan, susține că trebuie de asigurat că nu se va legifera același Parlament în cazul unor anticipate. Cu o reacție a venit și Vladimir Cebotari, deputat din Pro Moldova. 

Foto:

„Oamenii au înțeles și au simțit prea dur pe propria piele că nu se pot baza pe acest Parlament. Și cer ca el să plece. Oamenii cer alegeri anticipate și un parlament responsabil, legitim, cu deputați care le reprezintă interesele și nu se vând ca la piață”, a scris Grosu, într-o postare pe facebook.

Deoutatul Alexandru Jîzdan spune că trebuie de asigurat că nu se va legifera același Parlament în cazul unor anticipate.

„CC ne va spune. Noi cei care am declarat că susținem candidatura Maiei Sandu, calitatea acelor tratative urmau să fie altfel, pentru că noi, înafara acelor declarații, noi am avut discuții sincere cu colegii din PAS și a fost posibilitate de venit cu un guvern temporar, noi toți am fost de acord să semnăm o declarație publică că instaurăm un guvern pentru o perioadă limitată, noi urma să identificăm un candidat cu termen limitat, ca ulterior noi toți absolut să declanșăm anticipate și să nu chinuim nici lumea nici CC. Deoarece toți declară, inclusiv în Parlament, că prioritatea numărul unu este combaterea Covid-ului. Situația se va agrava și niciunul dintre actorii politici, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor (PSRM), nu va vrea să-și asume responsabilitatea. Cine până la urmă cu atâta ardoare, care luptă sau nu pentru anticipate, își va asuma această reponsabilitate

Provocăm anticipate, ce schimbăm? Când declarați că cineva se teme, posibil că se teme eu nu mă tem. Îmi depun mandatul dacă va trebui asta ca să nu chinuim oamenii. Când mergem în anticipate hai să fim siguri că nu se va repeta și nu va fi legiferat practic același parlament, dar când deja voi nu o să puteți face nimic. Noi astăzi, în special Maia Sandu, crează un precedent foarte periculos din punctul nostru de vedere. Vrea dizolvă, nu vrea, nu dizolvă”, a spus Jîzdan.

Cu un comentariu a venit și Vladimir Cebotari, deputat Pro Moldova. 

„Cred că acestea nu au fost consultări și noi lucrul respectiv l-am spus foarte clar. Totul s-a petrecut după vorba ceea - Noi ne consultăm și eu am să decid. Scuzați, dar acesta nu este procesul participativ și cel de consultare în sensul real al normei Constituționale. De fapt, toată această perioadă, și noi și dumneavoastră, am fost spectatori ieftin al acestui show ieftin, dar totodată am fost martori ai crimei care se producea și se mai produce. Lumea la noi are ambiții, unii se gândesc că le păstreze, alții se gândesc să își crească mandate, dar la problemele reale ale oamenilor nu se gândește nimeni”, a declarat Cebotari, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Președinta țării, Maia Sandu, a continuat astăzi consultările cu PSRM și deputații din Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova, după ce aceștia nu s-au prezentat vineri la discuții. Ulterior, Sandu a declarat într-un briefing de presă că a sesizat Curtea Constituțională pentru a constata circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.


Pub