Principală  —  IMPORTANTE   —   MSMPS anunță că a demarat…

MSMPS anunță că a demarat o anchetă pentru a stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare cu Pfizer

sursa foto: privesc.eu

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că a demarat o anchetă pentru a stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind procesul de vaccinare la nivel național, cu vaccinul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a demarat o anchetă, pentru a examina și stabili dacă au fost înregistrate încălcări în procesul de vaccinare, inclusiv prin verificarea listelor cu persoanele vaccinate, în cadrul instituțiilor medicale vizate”, se arată într-o notă informativă a MSMPS.

Totodată, MSMPS anunță că a instituit o Comisie de evaluare, care va fi responsabilă de examinarea cazurilor de utilizare a vaccinului, conform etapelor de vaccinare incluse în Planul național de imunizare.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează importanța respectării Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. În acest sens, au fost organizate instruiri atât pentru managerii instituțiilor medicale, cât și pentru personalul antrenat în procesul de vaccinare”, se mai arată în nota informativă.

În R. Moldova au fost vaccinate persoane din afara categoriilor care sunt imunizate în această perioadă, conform Planului Național de Imunizare împotriva Covid-19. În ultimele zile, mai multe persoane publice au acuzat faptul că la Edineț ar fi fost vaccinați consilieri raionali sau angajați ai Consiliului, iar la Ungheni vaccinul Pfizer s-ar vinde cu „200-300 de euro”. 

Mai multe informații aici: