Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ R. Moldova a recepționat…

VIDEO R. Moldova a recepționat un ajutor umanitar din partea NATO, care constă din 100 de mii de măști, în valoare de 190 000 de dolari

Foto: Facebook/ Președinția R. Moldova

R. Moldova a recepționat luni, 29 martie, cea de-a doua tranșă din lotul de echipamente medicale acordat de Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), ce vine în sprijinul autorităților din țara noastră în lupta împotriva COVID-19.

Donația constă din 100 000 de măști de model FFP2, în valoare de 190 000 mii de dolari.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), echipamentele medicale vor fi livrate Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco” și ulterior repartizate instituțiilor medico-sanitare publice, conform necesităților.

Despre recepționarea ajutorului umanitar au anunțat și reprezentanții Președinției R. Moldova.

„Tocmai a aterizat aeronava Forțelor Aeriene Române care a adus ajutorul umanitar pentru R. Moldova din partea NATO. Acesta constă din 100 000 de măști, în valoare de 190 000 mii de dolari. Mulțumim, NATO, Luxemburg, Norvegia și, desigur, România, pentru solidaritatea și ajutorul în lupta cu pandemia. Echipamentele medicale și de protecție destinate spitalelor ne ajută să protejăm viața și sănătatea medicilor. Donația de vaccin primită ieri din România ne ajută să salvăm viața cetățenilor”, se arată într-o notă informativă a Președinției.

Foto: Președinția R. Moldova

Pe 24 februarie 2021, R. Moldova a primit prima tranșă a donației care constă din 25 000 de costume pentru protecție de unică folosință (Tyvek 600+), în valoare de 302 250 mii USD.