Agenții economici care nu respectă măsurile de siguranță privind combaterea COVID - 19 riscă sancțiuni

   2075

Primarul General, Ion Ceban a solicitat instituțiilor municipale de profil să verifice activitatea agenților economici din capitală, care nu respectă măsurile de siguranță împotriva combaterii infecției prin COVID - 19.

Potrivit lui Ion Ceban, în contextul în care municipiul Chișinău se atestă o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri prin infecția cu noul coronavirus, fiind stabilit gradul de alertă „Cod Roșu", în magazine sau în localurile de alimentație publică, precum și în centrele comerciale, nici pe departe nu sunt respectate recomandările stabilite de autorități.

„Am solicitat, dacă este posibil, ca agenților economici nedisciplinați și care nu conștientizează consecințe care pot surveni, să le fie sistată activitatea pe o anumită perioadă, dacă acest lucru este posibil conform legislației. Aplicarea amenzilor nu produce efectul scontat, pentru că agenții economici câștigă sute de mii de lei pe zi, achită o amendă simbolică și continuă să activeze fără a respecta măsurile de prevenire a infecției prin COVID-19", a precizat edilul capitalei.

Doar pe parcursul săptămânii precedente au fost documentate 568 de persoane, inclusiv 16 agenți economici, pentru încălcarea prevederilor privind măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus.

Ion Ceban a ținut să menționeze că municipalitatea a mers în întâmpinarea reprezentanților HoReCa, lăsându-i să activeze în această perioadă complicată pentru toată lumea, dar neglijența numai poate fi tolerată. „Spre regret și o bună parte din locuitorii municipiului Chișinău nu percep gravitatea situației privind îmbolnăvirile cu coronavirus și continuă să sfideze măsurile de siguranță împotriva acestei infecții virale. Oamenii au ieșit și în acest weekeend în parcurile din oraș fără să poarte mască sau să respecte distanța socială, chiar dacă au fost somați de către reprezentanții poliției capitalei", a declarat Primarul General.