12:02:48 19.04.2024
Stiri

Dodon vorbește în BĂTAIE de joc despre ajutorul de 100 de milioane de euro din partea României, dintre care 60 de milioane au fost ratate din cauza GUVERNĂRII socialiste: „Așa-numitul ajutor… În fiecare an cu ȚÂRÂITA se utilizează”

Actualitate 29.03.2021 11:28 Vizualizări4544 Autor: Ziarul National
Dodon vorbește în BĂTAIE de joc despre ajutorul de 100 de milioane de euro din partea României, dintre care 60 de milioane au fost ratate din cauza GUVERNĂRII socialiste: „Așa-numitul ajutor… În fiecare an cu ȚÂRÂITA se utilizează”


Socialistul Igor Dodon le promite susținătorilor săi că va publica „pe puncte” în ce constă ajutorul de 100 de milioane de euro anunțat de președintele Klaus Iohannis pe 29 decembrie 2020, în cadrul întrevederii oficiale de la Chișinău cu Maia Sandu. Dodon menționează că nu ar exista niciun ajutor de 100 de milioane și că, de fapt, acești bani ar fi fost promiși acum patru-cinci, iar partea română îi acordă „cu țârâita” pentru diferite scopuri.

„Domnule Dodon, vreau să răspundeți sincer. Există vreo persoană curajoasă în țara asta care să ceară să se facă publică dovada existenței ajutorului românesc de 100 de milioane de euro confirmat de președintele României, Klaus Iohannis, pe 29 decembrie 2020”, a fost o întrebare „regizată”, adresată lui Dodon săptămâna trecută, în cadrul unei intervenții pe Facebook.

Citește și: R. Moldova RATEAZĂ 60 de milioane de euro din ajutorul financiar nerambursabil anunțat de România

„Eu o să aflu toate detaliile și în următoarea emisiune o să vă prezint pe puncte. Dar aceste 100 de milioane nu sunt un ajutor nou, cum l-a declarat Iohannis. E un ajutor de patru-cinci ani în urmă… că o să vă dăm 100 de milioane. Și, în fiecare an, cu țârâita din el, se utilizează pentru diferite scopuri. Nu sunt 100 de milioane… Maia atunci a ieșit și uite românii au dat 100 de milioane. Nu este așa. Acesta e un ajutor promis cu patru sau cinci ani în urmă și în fiecare an câte puțin, câte puțin ne dau niște ajutoare din așa-numitul ajutor de atunci. Dar o să vă prezint detaliat. Promit că o să vorbesc cu colegii de la Guvern și săptămâna viitoare o să vin cu o informație pe acest subiect”, a declarat Dodon vinerea trecută.

Socialistul Dodon trișează când face referire la declarațiile lui Klaus Iohannis, care nu l-a primit niciodată la București în cei patru ani de mandat de șef al statului, or președintele României a explicat clar, la finele anului trecut, că e vorba de prelungirea Acordului de finanțare nerambursabilă, încheiat în 2010, care presupune un grant de 60 de milioane de euro rămase din cele 100 de milioane stabilite în documentul inițial.

Chiar dacă acum trei zile vorbea în bătaie de joc despre suportul oferit de România, socialiștii au schimbat această retorică astăzi, în contextul în care R. Moldova a ratat cele 60 de milioane de euro din acel ajutor de 100 de milioane de euro.

Citește și: Maia Sandu ACUZĂ Guvernul Chicu de ratarea sprijinului financiar 60 de milioane de euro din partea României: „Vom opta pentru reluarea discuțiilor cu partea română în speranța că, în curând, vom avea un Parlament care să susțină acest program”

Socialiștii spun că Maia Sandu s-ar face vinovată de ratarea banilor românești, deoarece nu vrea să nominalizeze candidatul PSRM-Partidul „ȘOR” la funcția de premier, Vladimir Golovatiuc.

„Stoparea de către România a ajutorului financiar de 100 de milioane de euro din cauză că R. Moldova nu e în stare de atâtea luni să aibă un guvern funcțional, este doar un prim pas spre dezastru. Tot din această cauză banii nu vor veni de la FMI și nici din alte părți. Maia Sandu a izolat complet țara pe plan extern, nu mai vin nici măcar câți bani veneau înainte. Vedem cu toții încă o dată cum arată marea „schimbare”. Facem apel din nou la Maia Sandu și la PAS să înceteze acțiunile criminal politice împotriva propriului popor. Să numească de urgență premierul desemnat de majoritatea parlamentara și să avem un guvern funcțional, care să poată gestiona criza”, se arată într-o declarație a PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md