01:39:18 25.04.2024
Stiri

AJUTOR umanitar din partea NATO de aproape 200 000 de dolari: DETALII despre aeronava Forțelor Armate Române care trebuie să aterizeze astăzi în R. Moldova

Actualitate 29.03.2021 16:26 Vizualizări1376 Autor: Ziarul National
AJUTOR umanitar din partea NATO de aproape 200 000 de dolari: DETALII despre aeronava Forțelor Armate Române care trebuie să aterizeze astăzi în R. Moldova


Aeronava C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, care va ateriza în această seară la Chișinău, va aduce în R. Moldova un lot umanitar în valoare de 190 de mii de dolari din partea Alianței Nord-Atlantice (NATO).

Președintele Maia Sandu anunță, după o ședință cu reprezentanții partenerilor de dezvoltare, că este vorba despre o donație de 100 de mii măști.

„Domnului Kęstutis Kudzmanas, Ambasadorul Lituaniei, care este și punct de contact NATO în țara noastră, i-am mulțumit pentru donația de 100 de mii de măști FFP3, în valoare de 190 de mii de dolari, din partea Alianței Nord-Atlantice, care va ajunge în această seară la Chișinău. Aceasta este cea de-a doua parte a asistenței umanitare oferite țării noastre de NATO pentru combaterea pandemiei. Prima parte, în valoare de peste 300 de mii de dolari, a fost livrată în luna februarie. Este un sprijin pe care îl simțim și pentru care suntem recunoscători, căci orice echipament în plus înseamnă mai multă siguranță pentru personalul medical din prima linie și șansa la viață pentru oameni”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului i-a mulțumit lui Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, pentru sprijinul complex oferit de Guvernul de la București - „pentru medicii care au lucrat primăvara trecută alături de medicii noștri, pentru zecile de camioane cu echipamente de protecție care au trecut în ultimul an Prutul și, mai ales, pentru cele 72 de mii de doze de vaccin anti-Covid-19”.

„Într-o altă ordine de idei, am menționat cooperarea pe care Republica Moldova o are cu Alianța Nord-Atlantică în diverse domenii cum ar fi distrugerea pesticidelor rămase pe teritoriul republicii încă de pe vremea URSS, suportul pentru reforma sectorului de apărare și securitate sau proiectele pe dimensiunea științei și a securității”, a mai scris Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md