21:35:49 28.03.2024
Stiri

Dodon susține că NU va admite DIZOLVAREA Parlamentului și speră la o „decizie UMANĂ” a Curții Constituționale

Actualitate 29.03.2021 17:39 Vizualizări4204 Autor: Ziarul National
Dodon susține că NU va admite DIZOLVAREA Parlamentului și speră la o „decizie UMANĂ” a Curții Constituționale


„Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate. În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui guvern anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil”, a comentat liderul socialiștilor Igor Dodon, după ce șeful statului a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CC), solicitându-le magistraților să spună dacă există circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament.

Fostul președinte menționează că are speranța ca magistrații CC vor lua o decizie „umană”.

Citește și: VIDEO // Președintele Maia Sandu a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind DIZOLVAREA Parlamentului: „Acest Parlament lucrează împotriva oamenilor. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”

„Noi, socialiștii, vom înainta CC toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și sperăm ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei. În același timp, declaram că vom face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri.

Citește și: Judecătorii CC, AMENINȚAȚI de Dodon? Magistrații sunt avertizați că majoritatea PSRM-ȘOR reprezintă voința poporului: „Majoritatea parlamentară ar putea declara R. Moldova stat CAPTURAT de CC”

Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase, dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300 - 400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile (pe moment avem vaccinați doar cca 37 de mii). Noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor din ambiții personale și de partid”, a adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md