14:26:19 25.04.2024
Stiri

Secțiile suprasolicitate de Terapie Intensivă au nevoie de OXIGEN și echipament suplimentar pentru a trata bolnavii de COVID-19: Decizia luată la Guvern

Actualitate 29.03.2021 18:09 Vizualizări1076 Autor: Ziarul National
Secțiile suprasolicitate de Terapie Intensivă au nevoie de OXIGEN și echipament suplimentar pentru a trata bolnavii de COVID-19: Decizia luată la Guvern


Secțiile de Terapie Intensivă din R. Moldova sunt suprasolicitate în ultima perioadă și există necesitatea dotării acestora cu echipmanent suplimentar și sisteme centralizate de oxigenare.

Subiectul a fost pus în discuție astăzi în cadrul Consiliului consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru.

Un comunicat de presă al Guvernului anunță că membrii Consiliului au examinat necesitatea introducerii unui set de acțiuni suplimentare în scopul eficientizării procesului de gestionare a situației pandemice.

Mai exact, membrii Consiliului consultativ au examinat mai multe propuneri de acțiuni care ar contribui la stoparea extinderii infecției în R. Moldova, printre care sporirea capacităților de testare, fortificarea capacităților medicinii primare, crearea unui Centru de criză care să coordoneze procesul de imunizare, persoanele care au contactat cu persoane infectate etc.

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a menționat că evoluția situației pandemice în Republica Moldova rămâne alarmantă și în prezent este extrem de necesară consolidarea eforturilor tuturor factorilor de decizie, inclusiv ale Parlamentului, pentru a fortifica sistemul de sănătate publică național și stoparea răspândirii virusului Sars-Cov-2.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md