18:56:53 18.04.2024
Stiri

Nicolae Negru consideră CORECTĂ decizia președintelui: „Este împotriva spiritului Constituției, a declarației privind CAPTURAREA statului ca Maia Sandu să propună un candidat, în spatele căruia e „kuliokarul” Dodon și fugarii Șor și Plahotniuc”

Actualitate 29.03.2021 18:25 Vizualizări3144 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru consideră CORECTĂ decizia președintelui: „Este împotriva spiritului Constituției, a declarației privind CAPTURAREA statului ca Maia Sandu să propună un candidat, în spatele căruia e „kuliokarul” Dodon și fugarii Șor și Plahotniuc”


Președintele Maia Sandu are tot dreptul să ceară Curții Constituționale constatarea circumstanțelor privind dizolvarea Parlamentului, după eșuarea celor două tentative de a învesti un guvern timp de trei luni.

„Cred că e o decizie corectă, justificată, logică: este imposibil, împotriva spiritului Constituției, a declarației Parlamentului privind capturarea statului și procesului de dezoligarhizare a Republicii Moldova ca Maia Sandu să numească un candidat în spatele căruia se văd urechile kuliokarului Dodon, ale fugarilor Șor și Plahotniuc, principalii eroi ai furtului miliardului. Ar fi o sinucidere politică pentru Maia Sandu, care a promis să lupte cu corupția, cu mafia, dacă acceptă un candidat al mafiei”, a comentat editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, după ce Maia Sandu a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională (CC), solicitându-le magistraților să spună dacă există circumstanțe pentru dizolvarea actualului Parlament.

Citește și: VIDEO // Președintele Maia Sandu a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind DIZOLVAREA Parlamentului: „Acest Parlament lucrează împotriva oamenilor. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”

Potrivit lui Nicolae Negru, actuala „majoritate parlamentară” nu ar avea ca obiectiv să învestească un guvern pentru a face față pandemiei și crizei economice.

„Această majoritate parlamentară și-a consumat șansa de a învesti un guvern, refuzând să voteze pentru echipa propusă de Igor Grosu. Asta înseamnă că alianța tricefală nu este interesată de stabilitate, de bunăstarea cetățenilor, de formarea unui guvern cu puteri depline, ci nu dorește să cedeze controlul asupra Executivului, vrea să rămână cu orice preț la butoanele administrative”, explică Negru.

Citește și: Dodon susține că NU va admite DIZOLVAREA Parlamentului și speră la o „decizie UMANĂ” a Curții Constituționale

Analistul politic se așteaptă ca judecătorii CC să-i de câștig de cauză Maiei Sandu.

Citește și: Judecătorii CC, AMENINȚAȚI de Dodon? Magistrații sunt avertizați că majoritatea PSRM-ȘOR reprezintă voința poporului: „Majoritatea parlamentară ar putea declara R. Moldova stat CAPTURAT de CC”

„E de presupus că magistrații CC îi vor da câștig de cauză Maiei Sandu, constatând că sunt întrunite circumstanțele de dizolvare a Parlamentului. Alegerile anticipate sunt singura cale de stopa agonia statului Republica Moldova. Doar că, înainte de emiterea decretului de dizolvare a Legislativului, Maia Sandu trebuie să se asigure că CEC dispune de suma necesară – 120 de milioane de lei – pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Controlând Executivul, alianța Dodon-Șor-Plahotniuc ar putea bune bețe în roate, sabota desfășurarea alegerilor și lupta cu pandemia. Iată de ce, cum spuneam mai înainte, era nevoie de un guvern de tranziție, anticriză, autonom, care să nu execute indicațiile triumviratului mafiot.

În conjunctura politică actuală, singura pârghie de care mai dispune Maia Sandu sunt cetățenii. Însă recursul la proteste în masă pe timp de pandemie prezintă mari riscuri. Și desfășurarea alegerilor va depinde de evoluția pandemică. Deoarece s-a ajuns în acest punct, ar fi de dorit ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc cât mai devreme, la începutul lui iunie”, a conchis editorialistul Ziarului NAȚIONAL.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md