Eduard Pleșca, Partidul Nostru: „Niciun kg de grâu din rezerva statului nu a fost exportat”

by D M
Distribuiti mai departe...

Eduard Pleșca, consilier din partea Partidului Nostru în consiliul raional Fălești afirmă că niciun kg de grâu din rezerva statului nu a fost exportat. El declară despre acest lucru într-o postare pe Facebook, după ce în acest weekend, în spațiul public s-a vehiculat că mai multe camioane încărcate cu grâu se îndreptau spre portul Giurgiulești, pentru a fi exportate. 
 
„Cu referire la informațiile apărute la sfîrșit de săptămînă pe mai multe rețele de socializare vis-a-vis de subiectului ce vizează securitatea alimentară a statului și a rezervelor de grâu, antreprenorul prins în vizor ne-a declarat următoarele:
„Nici un kg de grâu din rezerva statului nu a fost exportat, așa cum se vehiculează intens de unii pretinși reprezentanți ai fermierilor locali.
Într-adevăr, așa cum prevede procedura de împrospătare a bunurilor aflate în rezerva de stat, ne-a fost eliberată o cantitate de grâu, în contextul în care termenul de depozitare a acestuia expiră în anul curent și respectiv, urmează a fi împrospătat (înnoit din roada de grâu a anului curent). Această cantitate este la moment eliberată agenților economici locali, proporțional solicitărilor înaintate, spre a fi utilizată în interes local. Declarațiile publicate anterior cu privire la sustragerea/furtul grâului din rezerva de stat sunt denaturate, înfățișează un show politic speculativ venit să genereze dividende de ordin partinic și creșterea ratingului electoral. La fel, nu excludem posibilitatea inițierii unei astfel de operațiuni denigratoare din partea concurenților de pe piața cerealieră.
Referitor la acțiunile pretinșilor apărători ai securității de stat, ne-am adresat organelor de drept cu o plângere în acest sens, despre rezultatele căreia vom anunța la finalul examinării”, se menționează în textul postat de Pleșca pe Facebook.
 

Amintim că sâmbătă, 27 martie, au apărut mai multye știri în care se comunica că mai multe camioane încărcate cu grâu, din rezerva de stat a țării, se îndreaptă spre portul Giurgiulești. Ar fi vorba de 24.000 de tone, care ar urma să fie vândute cu 4.50 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.