(video) Lewis Hamilton a câştigat la limită, cu un avantaj de sub o secundă, prima cursă din noul sezon de Formula 1

În baza unui sondaj pe care l-am efectuat printre fanii Formula 1 din Moldova am putut afla preferinţele acestora şi o prognoză în privinţa câştigătorului sezonului actual. Astfel, din 57 de voturi în total – 16 persoane au spus că le place cel mai mult cum arată monopostul celor de la Alpine.

Din 51 de voturi, 12 persoane au dat de înţeles că vor susţine echipa Mercedes-AMG, iar câte 11 Alpine şi Ferrari. Într-un final, pilotul care merită să câştige sezonul, ori care are cele mai mari şanse de câştig este în opinia a 15 dintre 52 de votanţi – Lewis Hamilton.

Era de înţeles că Hamilton va continua să fie favorit pentru că are o experienţă deosebită şi munceşte pentru a obţine un al optulea titlu, însă în acest sezon mari târcoale îi va da şi îl va face să transpire mult Max Verstappen de la Red Bull Racing. Acest lucru s-a putut observa chiar din prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Bahrainului, unde britanicul a câştigat la limită în faţa olandezului.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=QuBlV0dixMo
https://www.youtube.com/watch?v=Y85HSyocG9A

Hamilton, care a cucerit anul trecut al şaptelea său titlu mondial, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher, l-a devansat cu mai puţin de o secundă pe olandezul Max Verstappen (Red Bull), clasat pe locul secund, după ce a luat startul din pole position!

Locul al treilea a fost ocupat de finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul lui Hamilton la Mercedes, care a încheiat cursa la peste 37 de secunde de învingător. Deşi timpul ar fi fost mai bun pentru el dacă nu era să se facă un pit-stop lent în turul 30.

Suplimentar, aflaţi că acesta a fost al 96-lea Grand Prix câştigat de campionul britanic în cariera sa din Marele Circ şi al 75-lea cu echipa Mercedes-AMG. Hamilton a depăşit duminică un alt record deţinut până în prezent de Michael Schumacher, cel al numărului de tururi petrecute la conducerea curselor (5.111).

Pentru tânărul pilot rus Nikita Mazepin cursa sa de debut în F1 a durat doar trei viraje, înainte de a se izbi cu monopostul său Haas de barierele de protecţie de pe marginea pistei, fiind necesară intervenţia noului Safety Car pus la dispoziţie de Aston Martin.

Iar spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, revenit în acest sezon în Marele Circ după o absenţă de doi ani, a fost nevoit să abandoneze în cel de-al 34-lea tur, din cauza unei probleme la frânele monopostului său Alpine. Au mai întâmpinat probleme piloţii Pierre Gasly şi Nicholas Latifi.

Organizatorii Marelui Premiu al Bahrainului au permis accesul în tribune persoanelor vaccinate, precum şi celor care s-au recuperat după infectarea cu COVID-19.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/