(video) Vezi trei luni de restaurare a unui vechi motor Cadillac în doar șase minute

Hagerty a făcut public un nou timelapse interesant care arată restaurarea şi asamblarea unui motor Cadillac V8 care datează din 1957. Unitatea în vârstă de 64 de ani a fost chiar şi pornită.

https://youtu.be/5favUrm597k

Imaginile arată în detaliu întregul proces de restaurare: desfacerea completă a motorului, curățarea tuturor pieselor încă utilizabile, șlefuirea blocului de cilindri, vopsirea și asamblarea la loc.

V8-ul din seria 365 reprezintă o evoluție a propulsorului pe care compania l-a introdus pentru prima dată pe piață aproape imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. La acea vreme era considerat unul dintre cele mai moderne modele de motoare. Inițial, cu un volum de 5.4 litri, a dezvoltat 160 CP, dar în cazul unităţii descrise volumul este de 6.0 litri, iar puterea mărită până la 335 CP.

Până la sfârșitul anilor ’70, când s-a decis totuși abandonarea agregatelor acestei serii, o versiune a acestuia a ajuns să aibă un volum de 8.2 litri, în timp ce dezvolta până la 400 CP și 745 Nm de cuplu. Această unitate exclusivă se găsea pe unele exemplare Cadillac Eldorado, Fleetwood și De Ville.

Mecanicul șef al proiectului, după o testare a motorului, a spus că acesta “toarce ca un pisoi”, deși mai are nevoie de reglaj fin. În același timp nu se menţionează deocamdată pe ce maşină va fi montat.

Poţi urmări mai jos într-un playlist asamblarea şi altor motoare în format timelapse:

https://www.youtube.com/watch?v=5favUrm597k&list=PLHKCmmH-x9mI1aCu3Xr4_qeaz9lTJn_XE

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-timelapse-interesant-vezi-trei-minute-dezasamblarea-completa-unui-motor-mazda/
https://autoblog.md/video-urmareste-asamblarea-inimii-demonului-a-celui-mai-rapid-automobil-de-serie-de-pe-planeta/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/